Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam natchnienia na menu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
f1xer
Mam prośbę czy ktoś spotkał się z jakimś rozwiązaniem drop-down menu które posiada 5 głębokości i ok 900 elementów nie mam już pomysłu jak to zrobić w każdym razie zwykły JS odpada bo się strasznie muli, rozwijanie po odświeżeniu strony również odpada bo tak jest do tej pory, wymyśliłem sobie żeby użyć ajaxa w ten sposób że jak wskaże się myszką jedno pod menu to wysuwa się panel i do niego są dynamicznie ładowane elementy i tak do końca ale nigdzie nie widziałem takiego rozwiązania widział to ktoś gdzieś?
wookieb
Podobne jest w ezpublish w panelu admina. Jednakze nie po najechaniu tylko po kliknieciu.
Mozesz to stworzyc bez najmniejszego problemu sam jednak warto tutaj wykorzystac biblioteke ajaxa z cachem.
SirZooro
Strasznie duże masz to menu. Spróbuj go podzielić na dwie części: pierwsza część odpowiadałaby za wybór działu witryny - to menu wyświetlałoby się wszędzie. W każdym dziale natomiast miałbyś menu z pozycjami tylko dla tego działu.
sticker
Musisz zrobić ajaxowe menu ładujące w tle bo IE ci krzyknie że skrypt sie wykonuje zbut długo winksmiley.jpg (tak z doświadczenia) Możesz skorzystać z gotowych komponentów takich jak extjs (http://extjs.com/deploy/dev/examples/tree/reorder.html) bądź podobnych i darmowych do tego (javascript +ui w google)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.