Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Problem z rejestracją
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sz0wTr3z3
Witam mam otóż taki problem z rejestracją bo jest ona nie dokczona i nie wiem jak dalej sie za nią wziąć...
pasowało by tutaj:
-sprawdzanie czy taki uzytkowenik juz jest
- porównanie haseł wrowadzonych
-kodowanie hasła
mi sie wydaje ze to 3 rzeczy najwazniejsze

1. <?php
  2. require_once "funkcje.php";
  3. pol_mysql();
  4.  
  5. if (  isset($_POST['login']) && isset($_POST['haslo']) && isset($_POST['haslo2']) && isset($_POST['gg']) && isset($_POST['przyjaciel'])  ){
  6. $login = $_POST['login'];
  7. $gg = $_POST['gg'];
  8. $haslo = $_POST['haslo'];
  9. $haslo2 = $_POST['haslo2'];
  10. $przyjaciel = $_POST['przyjaciel'];
  11.  
  12.  
  13. $usersadd = "insert into users values ('', '0', '$login', $gg, '$haslo', '$haslo2', '$przyjaciel')"; 
  14. mysql_query($usersadd);
  15.  
  16.  
  17. echo '<font color="white"><b>Rejestracja przebiegła pomyślnie!<br>Teraz możesz się zalogować!</b><br><a href="index.php"><font color="white">Do strony głownej!</font></a></font>';
  18. } else {
  19. echo '
  20. <font color="white">
  21. <form action="rejestracja.php" method="POST" ><center>
  22. <center> 
  23.  <b> Nowy Gracz:</b><br>
  24. Login  :  <input type="text" name="login" class="textbox" value="" maxlength="20"><br>
  25. GG :  <input type="text" name="gg" class="textbox"><br>
  26. Hasło : <input type="password" name="haslo" class="textbox"><br>
  27. Powtórz hasło :  <input type="password" name="haslo2" class="textbox"><br>
  28.  
  29.  
  30.  
  31. Wpisz Login Przyjaciela :  <input type="text" name="przyjaciel" class="textbox"><br>
  32. <input type="submit" value="Zarejestruj">
  33. </form></font>'; 
  34. echo '<br><a href="index.php"><font color="white"><b>Do strony głownej!</b></font></a>';
  35. }
  36. ?>
kavka
No i co w związku z tym? Ktoś ma to za Ciebie napisać? Z takimi ofertami to na giełdę się kieruj.
Sz0wTr3z3
Więc jak moge liczyc na kogos pomoc?
batman
Cytat
Więc jak moge liczyc na kogos pomoc?
Zarejestrować się i zadać pytanie w odpowiednim dziale lub wkleić to, co sam próbowałeś napisać.
Pitter
Napisz do mnie na gg jutro (6333137). Ja to moge zrobić. Z przyjemnościąsmile.gifP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.