Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS działa tylko w głównym katalogu. Czy to httacces ?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Bler
Witam, posiadam cms autorstwa pewnego pana, lecz właściwie działa mi on tylko i wyłącznie w głównym katalogu. Kiedy znajdzie się w innym, nie działają linki, obrazki oraz css. Rozumiem, że rozsądnym rozwiązaniem było by po prostu wstawienie go do tego głównego katalogu lecz, gdy znajduje się on w głównym, nie działają inne katalogi, są one dla mnie ważne bo trzymam w nich inne podserwisy np. forum. Rozmawiałem z pewnym programistą i wyjaśnił mi on, że jest to wina pliku "httacces". Proszę o pomoc, co mogę zrobić żeby cms działał mi w każdym katalogu ? lub po umieszczeniu go w głównym katalogu, inne katalogi działały bez problemu ?

Tutaj daje zawartość pliku httacces

Kod
RewriteEngine On
RewriteRule ^[^\.]+$ index.php?$0&%{QUERY_STRING} [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-F
RewriteRule ^.*$ index.php?$0&%{QUERY_STRING} [L]
<Files 403.shtml>
order allow,deny
allow from all
</Files>
rybik
jeżeli w htaccess to sprawdź czy dodanie rewrite base nie wystarczy, jak nie to sprawdz jeszcze jakies pliki konfiguracyjne cmsa, czy tam sie nie ustawia sciezki
Bler
rewrite base ? nie orientuje się zbytnio co to jest. W konfiguracjach cms nie ma możliwości ustawienia ścieżki.
rybik
w htaccess:

Cytat
RewriteBase /katalog

gdzie /katalog jes ścieżką względem katalogu głównego domeny, polecenie należy dodać w nowej linijce zaraz po "RewriteEngine On"
Bler
Zrobiłem jak mówiłeś ale dalej dzieje się to samo,
tommy4
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/indeks/base.htm

Dodaj <base href="http://twojserwer.com/twojastrona/"> i śmig (w sekcji head of coz).
Bler
Także nie działa. Wydaje mi się, że można to ustawić w httacces bo jak wrzuciłem plik httacces z innego cms'u to obrazki już działały, tylko linki niestety nie. Czy naprawdę nikt się nie orientuje jak to skonfigurować ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.