<?php if(isSet($_GET['nahpl'])){ $nie_mam_pomyslu_na_zmienna = strip_tags($_GET['nahpl']); if($nie_mam_pomyslu_na_zmienna != ""){ file_put_contents("./nah.txt", "$nie_mam_pomyslu_na_zmienna\n", FILE_APPEND); } } ?> <html> <head> </head> <body> <form method="GET" action="./index.php"> <textarea name="nahpl"> </textarea> <br /> <input type="submit" value="przycisk zapisz :)"> </form> <br /> Dotychczasowe "zapiski z formularza": <?php if(file_exists("./nah.txt")){ $nie_mam_pomyslu_na_zmienna = file_get_contents('./nah.txt'); $nie_mam_pomyslu_na_zmienna = strip_tags($nie_mam_pomyslu_na_zmienna); $nie_mam_pomyslu_na_zmienna = nl2br($nie_mam_pomyslu_na_zmienna); echo($nie_mam_pomyslu_na_zmienna); } ?> </body> </html>
<?php if($nie_mam_pomyslu_na_zmienna != ""){ file_put_contents("nah.txt", "$nie_mam_pomyslu_na_zmienna\n", FILE_APPEND); } } ?> <html> <head> </head> <body> <form method="GET" action="index.php"> <textarea name="nahpl"></textarea> <br /> <input type="submit" value="przycisk zapisz :)"/> </form> <br /> Dotychczasowe "zapiski z formularza": <br /> <?php } ?> </body> </html>
<?php ?> <html> <head> </head> <body> <form action="index.php" method="POST"> <textarea name="komentarz" onfocus="if(this.value=='Wpisz tresc komentarza."){this.value = ''}" onblur="if(this.value==''){this.value = 'Wpisz tresc komentarza.'"> Wpisz tresc komentarza. </textarea> </form> <?php { } ?>