Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzial Oceny
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Fo
Witam wszystkich chcialbym poruszyc jedna dosc wazna kwestie dzialu oceny a dokladnie chodzi mi o jakosc i ogolny sens istnienia forum oceny.

Ile to razy juz prawie co nie osleplem przegladajac to forum.... ale chyba nie tylko ja....

moze tak w miare krotko co proponuje aby zostalo w miare mozliwosci wprowadzone, otoz :

projekty ktorych oceny sprowadzaja sie do sredniej mniej niz 4 - usuwac a natomiast projekty ktorych srednia ocen zalicza sie do granic 6-8, zostawiac, reszte zas, ta najlepsza czyli projekty o ocenach 9-10 umiescic gdzies w miejscu ktore mozna bedzie nazwac : TUTAJ MOZNA ZOBACZYC JAK SIE ROBI STRONY ! ( krzyk przemyslany )

czyli o co glownie mi chodzi to taka kwestia ktora nazywa sie poziom jakosciowy polskiego internetu a na forum nazywa to sie poziom jakosciowy dzialu Oceny... moze ja zle mysle ale chyba lepiej "zjechac" projekt ktory nie nadaje sie i jego wyglad przyczynia sie wlasnie do tego ze niektorzy z nas beda szybciej niewidomi... i zeby to sie nie ukazalo w polskim internecie (czyt. nie zanizalo juz jego poziomu jakosciowego) temat wiec usunac, a lepiej "wypromowac" cos co jest dobre, i niech mlodzi projektanci sajtow biora z tego jako taki przyklad... tak to dla mnie wyglada i chcialbym aby pracki bardzo kiepskie byly usuwane a pracki dobre w jakis sposob wyrozniane.... taki temacik pozostawiam Wam moi mili do przedyskutowania.

UPDATE :!:
czyli tak jakby mozna by skonsturowac moda dla dzialu oceny o nazwie : srednia ocen (ale mod uahaha) za duzo pracy by z tym raczej nie bylo... i pracki np. po dwoch tygodniach albo zostawiac, albo papa. ( o ile nie poszly do kasacji wczesniej winksmiley.jpg )
Pozdrawiam Fo
DeyV
Ciekawy pomysł.
Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ...
Fo
Cytat
Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ...
hmm, nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.... i niechce pisac nic wiecej bo niechce wyciagnac jakiegos blednego wniosku, niz to ze niewiem o co Ci DeyV chodzi... powiedz to wprost tutaj albo na PW bo ja nie rozumiem... co ma phpbb.com.pl do mojego pomyslu na forum Oceny ?

btw : chyba napisanie takiej malej implementacji mozna by chociaz dorzucic na liste rzeczy ktore warto by wprowadzic na forum, nie wymagam przeciez zeby ktokolwiek z Was tutaj odrazu sie bral za pisanie takiej modyfikacji, poprostu mowie ze moglo by sie takie cos przydac.
wassago
hmm.. nie podoba mi sie pomysl kasowania postow z tymi gorszymi stronami - nie mozna tak dyskryminowac ludzi, ew. dodac do grupy TAK STRON NIE NALEZY ROBIC :wink: w kazdym razie sam pomysl grupowania wg srednich ocen jest dobry. mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska.
Fo
Cytat
mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska
albo tak skonstruowac moda zeby kiedy wchodzimy na forum oceny pokolorowane byly tematy (same naglowki) w roznych kolorach odpowiadajacych za dany poziom wykonanej pracy... kolorki mogly by sie same ustanawiac po ocenieniu pracki... czyli jesli ludziska zaglosuja ze pracka jest dobra i srednia jej np. wynosi w skali od 1-10 : 9 to w bazie nastawia sie automatycznie jakim kolorkiem ma byc temacik oznaczony winksmiley.jpg

@wassago : odnosnie kasowania tematow, to racja nieco mnie ponioslo .. selekcja wystarczy... a pozniej mozna by sobie posegregowac pracki wg. sredniej ocen i tak ktos kto chcialby obejrzec cos mocnego zaznaczyl by sobie ze chce widziec te dobre pracki a reszta znalazla by sie na koncu...
itsme
pomysl mnie sie bardzo podoba

zas usuwanie postow juz mniej niestety na dzien dziszejszy blokowanie i usuwanie postow jest jedyna mozliwoscia przekazania userow informacja ze nie kazda strona czy tez nawet nie kazdy polprodukt nalezy odrazu poddawac ocenie
DeyV
1. również jestem przeciwko kasowaniu tematów.
2. warto by dodać funkcję 'pokaż najlepsze'.
3. Kolorowanie - co prawda forum robi nam sie coraz bardziej kolorowe, ale coś w tym stylu mogłoby się przydać.
4. Chodzi o to, że fajnie by było, jakby to ludzie z phpbb.com.pl przygotowali jakiś fajny hack, który my chętnie byśmy zaimplementowali. Niestety - lista naszych obowiązków (mówię o php.pl forum developers) jest tak długa, ze nie prędko raczej znajdziemy czas na tak sporą modyfikację.
Fo - i tylko o to mi chodziło..
Fo
@DeyV - dzieki, teraz mam jasnosc, temat zarzuce na phpbb.com.pl - teraz wprowadzam tam ponowna restrukturyzacje calej imprezy poniewaz co tu duzo mowic, przyznam sie bez bicia ze to padlo... ale moja w tym glowa zeby doszlo do sensownego konca i zaistnialo... kiedy wiec wkoncu laskawie bede wiedzial z kim ja tam moge rozmawiac, bo jak narazie to troche malo ludzi sad.gif to wtedy nawet bycmoze zalece napisanie takowej modyfikacji... winksmiley.jpg

co do pkt. 2 w wypowiedzi DeyV'a to popieram, selekcja wg. najlepszych ocen...

a odnosnie kasowania postow, tak zgadza sie, przecholowalem... rolleyes.gif aaevil.gif
itsme
co do kolorowania - musiby byc z tym ostrozni dzial oceny nie jest priorytetowy i nalezy pamietac ze nie tylko www oceniamy tam ale i skrypty itp.

Dlatego jestem za tym aby pomyslec o trzech linkach rewelacja, dobre, tak nie nakezy robic. I koniec bez kolorowania bvo sie zrobi cyrk kolorow.
Fo
tak It's_me ale jakies oznaczenie tak zwanego kef'u laugh.gif a pracki ktora jest dobra.... powinno byc, moze jakas ikonka przy temacie albo cus.. jakis drobiazg wyrozniajacy dany temat z czelusci wszystkich.... winksmiley.jpg
itsme
przy wyswietlaniu wszystkich tematow w dziale oceny niech piojawi sie jeszcze jedna kolumna tak jak jest pomogl przy userze i niech wlasnie w tej kolumnie bedzie kciuk do gory w poziomie i na dol jasne i oczywiste zas kazdy z tematow niech ma wbudowana ankiete w taki sposob aby nie pojawialo sie w temnatcie [ANKIETA] WWW ocencie moja strone
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.