chcialbym zmienic dane w bazie danych za pomoca formularzy. Szlo bardzo pieknie az natrafilem na (jak dla mnie) powazny problem, ktorego nie moge przeskoczyc.
Mam baze z noclegami. Edycja nazwy, adresu funkcjonuje ale jak mam zmienic "wyposazenie" noclegu to juz problem.
Przy dodaniu noclegu w polu "wyposazenie" uzytkownik ma mozliwosc wyboru jednego lub wiecej opcji za pomoca checkbox. Do bazy jest do pola "wyposazenie" taki tekst wpisany np.: "- radio<br>- tv<br>- pokoje dwuosobowe"
I moj problem polega na tym jak to zrobic aby wyswietlilo sie wszystkie pola z tabeli "wyposazenie" do wyboru (checkbox) i te dane ktore juz wczesniej byly wybrane zeby byly zaznaczone.
Oto moj kod edytora wpisów:
<?php include "configg.php"; ?> <html> <head> <title></title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> </head> <body> <center><h3>Aktualizacja danych obiektu noclegowego</h3></center> <?php $nf = $_POST['Nazwa']; $ulica = $_POST['ulica']; $query_update = "UPDATE obiekty SET nazwa = '" . $_POST['Nazwa'] . "', ul = '" . $_POST['ulica'] . "' WHERE id = '" . $_POST['IDspedytora'] . "'"; $query = "SELECT * FROM obiekty WHERE id = '" . $_REQUEST['id'] . "' "; ?> <b>Dane zosta³y uaktualnione.</b><br> <a href="index.php">Strona g³ówna panelu</a></p> <?php } else { $query = "SELECT * FROM obiekty WHERE id = '" . $_REQUEST['id'] . "' "; ?><p> <div id='witajpier'> <form action="edytujopis.php" method="post"> <table > <tr><td>Nazwa obiektu: </td><td><input type="text" name="Nazwa" value="<?php echo $row['nazwa']; ?>"></td></tr><br> <tr><td>Ulica: </td><td><input type="text" name="ulica" value="<?php echo $row['ul']; ?>"></td></tr><br> <tr><td><input type="submit" name="submit" value="Uaktualnij"> <a href="index.php">Wróc</a> </td></tr> </table></form></div></p> <?php } ?> </body> </html>