Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie robota
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Noqa
Witam.

Chciałbym, aby skrypt logował się na forum (phpBB). Jak można to zrobić?
Słyszałem o CURL, ale mam darmowy serwer i brak dostępu do konfiguracji i brak możliwości instalowania.

Pozdrawiam.
mike
No to masz brak możliwości tongue.gif
Zmień serwer.
pyro
Cytat(mike @ 20.08.2008, 13:03:42 ) *
No to masz brak możliwości tongue.gif
Zmień serwer.

nie gadaj o braku możliwości, tylko o znacznym utrudnieniu smile.gif

jeżeli jednak chcesz robić coś co określony czas to serwer musi posiadać CRON'a. Co do robota możesz użyć fsockopen(), jednak bawienie sie takie nie dość, że uciażliwe to jeszcze dlugie, lepiej poszukać innego serwera
Noqa
Cytat
Co do robota możesz użyć fsockopen(), jednak bawienie sie takie nie dość, że uciażliwe to jeszcze dlugie, lepiej poszukać innego serwera

A możesz mi powiedzieć, jak się bawić? tongue.gif

Ale znajomy znajomego ma serwer, wiec się z nim skontaktuje. Ostatecznie dla niego to robią, więc nie może mi odmówić ;-)

A nie będzie problemów z logowaniem się na forum phpBB? Może są tam jakieś specjalne zabezpieczenia.
pyro
Cytat(Noqa @ 20.08.2008, 13:39:31 ) *
A możesz mi powiedzieć, jak się bawić? tongue.gif

Powiedzieć ci w skrócie, czy rozwiniętą wersję?

W skrócie: fsockopen()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Noqa
fsocketopen() mi nie działało. Ale muszę spróbować na swoim systemie logowania.
Może phpBB ma jakieś dodatkowe rzeczy.
dadexix
jeśli osoba dla ktorej robisz ma to uzyj tam, masz curl jest good jesli mozesz instalowac PRECL to http" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual polecam i w tedy jest super good:)
LBO
Polecam Zend_Http_Client.
Obsługuje wysyłanie nagłówków, plików; odbieranie ciasteczek etc, a to wszystko w pięknej obiektowej oprawie.

Pozdrawiam, Alan
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.