Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: BB code
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
bamboos
Witam!!
Właśnie odkryłem coś niesamowitego, a czytałem, że jet to problem dla niektórych użytkowników. Jak naciska się przyciski do BB codu, to znaczniki pojawiają się na końcu pisanego tekstu. Jednak jeśli zaznaczy się jakiś fragment i dopiero potem naciśnie przycisk, to z obu stron zaznaczonego tekstu pojawiają się znaczniki ;P Używam Mozilli 5.1. Nie wiem jak to będzie wyglądało w innych przeglądarkach. Tylko przypadek sprawił, że odkryłem, iż takie coś jest możliwe i bardzo ułatwiające. Tak więc dzielę się z wami mym odkryciem:)
Cudi
Przeciez każdorazowo, zaraz nad textarea w którym wpisujesz tekst jest napis:
Cytat
Rada: Style mogą być stosowane szybko do zaznaczonego tekstu

Jeśli ktoś tego nie widzi to znaczy że mało spostrzegawczy jest winksmiley.jpg
bamboos
Witam!!
Rzeczywiście tongue.gif Ale ta rada szybko znika. Wystarczy najechać myszą na jakikolwiek z guzików. No nic... Sorry za zamieszanie ;P
spenalzo
Cudi - spójrz w ilu postach widać niepozamykane znaczniki...
Co więcej - niektórzy jak nie widzą czerwonego napisu to tej rady teym bardziej nei zobaczą.
wallace
LOL snitch.gif hyhy ... sam nie zauwazylem ;-)
ale niestety nie dziala pod uzywana obecnie przeze mnie przegladarka :| aczkolwiek taka konfiguracja to rzadkosc :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.