Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
usb
Witam.

Mam ciekawy problem, otóż mam baze danych dla firmy z duza iloscia rekordow. Owe rekordy kolejno wyswietlaja sie konsultantom.

Po wyswietleniu rekordu Panu kowalskiemu jest na poczatku zrobiony update "zajety = 1 " Czyli informacja aby ten rekord nie wyswietlil sie Pani Nowak, poniewaz nie moga te same rekordy pojawić sie w tym samym momencie dwom roznym pracownikom. Sprawa jest banalnie prosta ale komplikacje powstaja gdy dwóch lub więcej pracowników kliknie w tym samym momencie buton(kolejny rekord) i z doswiadczen ktore jeszcze dzisiaj robilem czesto ten rekord wyswietlany jest dwóm osobom na raz.

Prosze znawcoów PHP o podpowiedź jak rozwiazac ta sprawe i czy w ogole sie da to zrobic.

Jest to niezmiernie wazne dla mnie. Dziekuje.
wookieb
Sprawdź czy nie masz cachowania zapytań to po 1. (nawet w samym mysql czy tam co masz)
Następnie zadbaj, żeby informacja o zmiane statusu rekordu wykonywała się na samym początku skryptu głównego.
usb
probowalem dac na poczatku , jeszcze sprawdze cachowanie zapytan. A jeszcze jakies sugestie Panowie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.