Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: framework do php z czym to się je ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
aleo
od razu na wstępie powiem jestem początkującym programisŧa php nie wiem wszystkiego ,może to pytanie jest głupie , ale po to jest forum , żeby pytać czarodziej.gif
A więc ostatnio słyszałem o różnych frameworkach do php , jak domyślam się jest to jakiś silnik do cms etc .
Jak wygląda jego wykorzystywanie ?
Mamy taki silnik z kilkoma skryptami i modyfikujemy go wedle potrzeb , czy framework to sam kod czy tak jak cms coś gotowe już do użycia ?
Pozdraiwam
SHiP
Wiki nie gryzie ;] http://pl.wikipedia.org/wiki/Framework
Ogólnie to jest taki szkielet aplikacji ze zbiorem bibliotek wspomagających tworzenie nowych rzeczy.
dr_bonzo
FW to to co bys napisal przy pisaniu 10tej aplikacji, gdy wkurzalo by cie pisanie tego samego niepotrzebnie po raz 10ty od nowa, i bys chcial przyspieszyc proces tworzenia aplikacji,
kbsucha
Cytat(dr_bonzo @ 1.09.2008, 23:31:37 ) *
FW to to co bys napisal przy pisaniu 10tej aplikacji, gdy wkurzalo by cie pisanie tego samego niepotrzebnie po raz 10ty od nowa, i bys chcial przyspieszyc proces tworzenia aplikacji,

Nic dodać, nic ując. Tak powinna wygladać definicja w książkach tongue.gif

Co do tematu to na głównej stronie portalu jest troche artykułow na ten temat.
Pozdr
Cysiaczek
Jest specjalny dział poświęcony temu zagadnieniu na forum. Jest też wprowadzenie: Temat: Framework Co to jest z przykładami konkretnych FW.
Jeśli się rozejrzysz po tym subforum, zobaczysz, co to jest smile.gif

Przenoszę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.