Nie wiem jak rozwiązać problem z własna autoryzacją. Logowanie wygląda tak: Jeśli ktoś wywoła formularz z loginem i hasłem odpowiednia funkcja statyczna sprawdza login i hasło, a następnie tworzy unikalny numer dodawawany do sesji i cookies. Zawartość sesji przekazuje przez zend_registry do kontrolera(sama Sesja jest w nim niewidoczna). Tam kolejna funkcja statyczna sprawdza zalogowanie (sprawdza czy wartość w cookies i sesji są takie same) Niestety zawartość cookies i session są różne(cookies przechowuje starą wartość) i sprawdzanie zalogowania jest w tym przypadku nie możliwe. Zastanawia mnie jednak czy w tym rozwiązaniu jest jakiś problem merytoryczny? Oraz czy jest sens inicjalizować sesje w funkcji statycznej w klasie zewnętrznej, skoro w kontrolerze jest niewidoczna ?
Problem z przekazywaniem sesji już rozwiązałem. Zabrakło deklaracji Zend_Session_Namespace dla każdego kontrolera. :-) Zastanawia mnie jednak czy nie istnieje jakiś bardziej elegancki sposób na inicjalizacje przestrzeni w kontrolerach?