Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] TinyMCE i generator.yml
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
zimi
czy da się tak zrobić aby w generator.yml albo gdzie indziej, nie dopisywać ustawień tinymce_options, tylko je wyzerować i ustawić wszystko samemu, dopisywanie powoduję zamęt w kodzie, chcąc dodać coś nowego tracimy coś starego, np. ja do domyślnej konfiguracji dodałem w generator.yml plugin pagebreak nie wiedząc że table też jest pluginem i zastanawiałem się co popsułem
dlatego chciałbym żeby symfony sam mi nie wstawiał ustawień tylko żebym od zera mógł to sam zrobić

poza tym po takim dopisywaniu syf okrutny się robi...

i drugie pytanie jak można w uzależnić język TinyMCE od metody getCulture() klasy użytkownika?
mam dziwne podejrzenie że nie da się tego zrobić przez generator.yml biggrin.gif:P
Exek
oczywiście że się da tongue.gif. Hmm chyba bedziesz musial zrobic swojego helpera do inputów (najlepiej skopiować zawartość z domyślnego) i zmień funkcję input_tag wg. własnego uznania. Aha jeszcze zrób autoładowanie swojej klasy zamiast formHelpera.

Jak Ci się syf robił to znaczy, że coś źle robiłeś i tyle tongue.gif.

A takie cuda z ustawianiem języka to musiałbyś pewnie zmienić coś w generatorze backendu lub samemu modyfikować wygenerowane akcje/partiale.

Te wygenerowane znajdują się w katalogu cache. Nadpisujesz je tworząc takie same pliki w odpowiednich modułach/akcjach w backendzie.
zimi
podejrzewałem że tak to będzie wyglądąć...
liczyłem na bardziej wyrafinowane wsparcie ze strony symfony
a bawił się może ktoś pluginem: sfTinyMCEConfigPlugin, mam dziwne przeczucie że może być pomocna
narazie zajmuję się ważniejszymi rzeczami, tinymce może se narazie leżeć nawet domyślny, w końcu nie jest najważniejszy
ale może ktoś się bawił sfTinyMCEConfigPlugin i chce się pochwalić... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.