Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Zrywające ramki.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gandziorz
Witam,
Nie wiedziałem gdzie to dać więc daję to tu.
Interesuje mnie jak poradzić sobie z stronami "zrywającymi" ramki iframe np. allegro.
Piszę pewien projekt i nie mogę sobie z tym poradzić ani object, ani iframe bo allegro i inne serwisy zrywają je.
Pomożecie?
wipo
Jak chcesz wyświetlac pewnie strony w ramkach to w sekcji head jest gdzie formulka js sprawdzajaca czy strona zostala otwarta w rance itp. Musisz zassac kod strony np file_get_contents, usunac ten kawalek js a dopiero potem ja wyswietlic
sowiq
@wipo,
ale tylko jeśli korzystasz z przeglądarki typu Lynx smile.gif Chodzi mi o to, że jeśli zassasz kod HTML i wyświetlisz go ze swojej domeny, to automatycznie względne ścieżki do obrazków/CSS/JS będą wskazywały na Twój serwer.
Rozwiązaniem są tutaj jakieś pregi czy str_replace'y, ale jest jeszcze jedno - linki smile.gif Będą one prowadziły do tego nieszczęsnego Allegro i wywalały Cię z ramki po kliknięciu smile.gif
Rozwiązanie? Tak je potraktować preg'iem, żeby odnosiły się na Twój serwer i dawały mu informacje co ma dalej ściągnąć. Ale pojawia się kolejny problem - formularze (POST), ciastka, itp.
I tu dochodzimy do CURL'a i robi się nam sporawa aplikacja...

I tu pojawia się pytanie - zrobić źle i nie zawracać sobie 4 liter, czy zrobić dobrze i siedzieć nad tym długie godziny? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.