Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS/HTML] Pozycjonowanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
krzywy36
Mam główny div, który jest wyśrodkowany. W nim mam wstawiony obrazek wielkości całego diva, chcę wstawić tam jeszcze jeden div, ale on ma być nad obrazkiem mniej więcej na jego środku.
Teraz pytanie:
Jakie nadać pozycjonowanie temu divowi w środku i obrazkowi, bo jak nadaje relatywne obydwóm elementom, to div zjeżdża mi pod obrazek.
Pozdrawiam
bartolomeo
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. Co znaczy nad? powyżej? czy ten pierwszy ma pełnić rolę jego tła?
krzywy36
Powiem inaczej ;]
Mam główny div, i w nim obrazek, drugi div ma być "warstwowo" nad obrazkiem mniej więcej w połowie jego szerokości i długości.
Teraz rozumiesz? smile.gif
bartolomeo
W pierwszym DIVie ten obrazek ustaw jako tło i po problemie. W drugim DIVie position:relative; i dopasuj sobie do własnych potrzeb winksmiley.jpg
krzywy36
chodzi o to, że on nie może być jako tło bo on będzie mapą obrazkową ;p
Wiem, że drugi div będzie miał z-index: 2 a obrazek z-index: 1 ale nie wiem jak z pozycjonowaniem ;]
ShadowD
Główny div z pozycjonowaniem relative, obrazek normalnie w div a ten div na obrazku z pozycjonowaniem apsolute i dopasowane marginesy względem głównego div i nie potrzebne Ci są indexy.
krzywy36
Działa, dzięki ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.