Cytat(nexis @ 25.09.2008, 22:34:23 )

Bo FLV to nic innego jak Flash i został stworzony przez tę samą firmę, więc nie wiem czemu sugerujesz użycie flash zamiast FLV. Poza tym flash to głównie animacje wektorowe, więc animacja 3D twarzy raczej taką nie jest.
Pisząc
Flash miałem na myśli stricte Flash, czyli animacje utworzone na obiektach wektorowych. Wbrew pozorom twarz też można zrobić bardzo ładnie wykorzystując grafikę wektorową.
A FLV to nic innego jak format kompresji filmu. Nie ma sensu porównywać wagi pliku .swf i .flv, a jest to bardzo ważny argument jeżeli rozmawiamy o stronach WWW.
Do tego wideo zapisane do flv ma jakąś określoną długość, powiedzmy 3 sek. Skąd wiesz, że 'robocik' będzie gadał akurat 3, a nie 5 sekund? Musisz to sprawdzać na bieżąco i ładować przed wyświetleniem odpowiedzi klipy o odpowiedniej długości, przez co wydłuża Ci się czas oczekiwania na odpowiedź.
Nie wiem jak wygląda ta animacja 3D stworzona przez autora, więc trudno mi powiedzieć, czy nie dałoby się tego zrobić we flashu. Ale oryginalny Snickers właśnie tak jest zrobiony (
http://www.snikers.pl/modules.php?name=rozmowa ) [jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi]