Mam male pytanie i prosbe za razem. Nie moge sobie poradzic ze skryptem java sprawdzania poprawnosci wypelnionych pol formularza. Moze by zadzialal jako php ale ja sie na tym nie znam:( Mam problem z wyswietleniem alertu i zatrzymaniem wysylania form gdy pola nie sa wypelnione.. Pod IE dziala ale Opera i Firefox nie wyswietla mi tego komunikatu:(
Bardzo prosze o pomoc siedze juz nad tym 2 dni i nic nie moge wymyslec:(
<?php <script type="text/javascript"> <!-- <![CDATA[ function sprawdz(){ var blad=0; var bledy='Błąd!\nnie podano danych w polac:\n'; for (i=0; i<pola.length; i++){ if (checkIfEmpty(pola[i])){ bledy += ' - ' + pola[i] + '\n'; blad ++; }else{ if (pola[i]=='mail'){ if (!checkEmail()){ bledy += ' - ' + pola[i] + '\n'; blad ++; } } } } if (blad>0){ alert (bledy); return false; }else{ return true; } } function checkEmail(){ if (!document.getElementById('mail').value.match(/^[0-9a-z_.-]+@([0-9a-z-]+.)+[a-z]{2,6}$/)) { return false; }else { return true; } } function checkIfEmpty(id){ if (document.getElementById(id).value<3){ return true; }else{ return false; } } // ]]> --> </script> ?>