Witam wszystkich!
Na początek informuję, że to mój pierwszy post, i że post umieszczam go w przedszkolu więc proszę o wyrozumiałość, litość i pomoc.
Do rzeczy.
Chciałbym odkrywać jednego div-a z jednoczesnym ukryciem drugiego
Np. Mam (znalazłem) taki kod który działa prawie tak jakbym chciał tyle tylko, że nie wiem jak jednocześnie ukrywać <div id="menus"> przy odkryciu <div id="menus1" style="display: none;" >
<script type="text/javascript">
function openClose(id){
if(document.getElementById) {
element = document.getElementById(id);
} else if(document.all) {
element = document.all[id];
} else return;
if(element.style) {
if(element.style.display == 'block' ){
element.style.display = 'none';
} else {
element.style.display = 'block';
}
}
}
</script>
<div id="menus">
<a href="java script:void(0); openClose('menus1'); " style="cursor:poitnter">Przykład 1</a>
<div>
<div id="menus1" style="display: none;" >
To jest mój ukryty div.
<br>
<a href="java script:void(0); openClose('menus1'); " style="cursor:poitnter">Wróc</a>
</div>
czyli klikając -Przykład 1- odkrywam -To jest mój ukryty div.- a zakrywam -Przykład 1-
i dalej klikając -Wróć- odkrywam -Przykład 1- a zakrywam -To jest mój ukryty div.-
I może jeszcze jedno
Jakby to miało wyglądać gdyby dotyczyło to 16 div-ów z tym, że na dzień dobry widocznych by było np.8 same nieparzyste czyli 1,3,5....(Przykład 1, Przykład 2....) i kliknięcie na jeden z nich odkrywa jeden z parzystych gdzie jest -Wróć- a zakrywa wszystkie inne i analogicznie klikam -Wróć- zakrywam obecnie otwarty i wracam do sytuacji na dzień dobry.
To chyba wszystko
Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam