Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JavaScript]?Potrzebne na już
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
CzesiO.o
Witam!
Mam taki oto problem:
Chcę zrobić kawałek strony, w którym będą pokazywane jakieś produkty, i chcę żeby na jednej stronie wyświetlała się ich określona ilość np 5... i jeśli ich będzie 20, żeby one dzieliły się na kolejne strony w których będzie widoczne kolejne 5... Próbowałem gdzieś tego szukać tylko do końca nie wiem jak to nazwać (mam na myśli takie coś co jest też na każdym forum - kilka tematów jest na jednej stronie a kolejne na drugiej itd...)
jeszcze jaśniej - wygląda to tak:
Strona 4 z 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

troche namotałem withstupidsmiley.gif ale mam nadzieje że ktoś się domyśli o co mi chodzi sciana.gif
pozdro
wookieb
http://nospor.pl/pager.html
CzesiO.o
żebym ja jeszcze wiedział jak się tym posługiwać... wstydnis.gif
wookieb
Cytat(CzesiO.o @ 9.10.2008, 12:49:05 ) *
żebym ja jeszcze wiedział jak się tym posługiwać... wstydnis.gif

No to już nie nasz problem. A co ty chcesz gotowe rozwiązanie napisane specjalnie dla ciebie podane na złotej tacy? Zapomnij.

Poszukaj o metodach paginacji mysql i bedziesz wiedzial co i jak. Poczytaj o poleceniu LIMIT i bedziesz wiedział. Poczytaj o matematyce (mnożenie dodawanie) i bedziesz wiedział. Poczytaj o COUNT(Id) do liczenia wszystkich elementów i będziesz wszystko wiedział.
CzesiO.o
chyba coś mi zaczyna wychodzić snitch.gif już mam liste stron... tylko teraz jest... zonk blink.gif jeżeli robie linka <a href="?page=$i">$i</a>
to oczywiście inne parametry z GET'a idą się.... jest jakaś możliwość żeby temu zapobiec?
wookieb
To sobie sprawdz jakie linki dostajesz i zapodaj jednego bo piszesz jak... syn konona
Cytat
to oczywiście inne parametry z GET'a idą się.
CzesiO.o
dokładnie mam na myśli to że nie wyświetlam wszystkiego na osobnych stronach tylko w DIVie na środku strony głównej czyli domyślny link do strony z pagerem to jest localhost/index.php?action=products

w tym linku wyświetla się strona z tym co ma + pager.

jak w pagerze klikne na 2 to wtedy link zmienia sie na localhost/index.php?page=2

a tym samym powraca mi do strony głównej a chce zeby zostawał na tej wywołanej z poprzedniego parametru sadsmiley02.gif
wookieb
Czy ty człowieku posiadasz jeszcze inteligencję?
Kod
echo '<a href="?action='.$_GET['action'].'&amp;page='.$i.'">'.$i.'</a>';
CzesiO.o
inteligencje jak inteligencje... bardziej spostrzegawczosc....
ale jak by nie patrzyl to dzieki tongue.gif po malej przerobce dziala ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.