Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [HTML] Wczytwanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk20120
Witam winksmiley.jpg

Mam problem, otóż: Mam stronę całą zrobioną z grafiki, lecz gdy ktoś ma słabsze łącze, to wczytuje się u niego dość długo dry.gif
i tu moje pytanie, co zrobić, aby strona wczytywała się jak najszybciej np. www.patryk-site.com (prototyp)
Maxik
Zapisz obrazki w jpg z jakością ok. 70-80 nie będzie widać znacznej różnicy w jakości, a strona będzie wczytywać się szybciej.
patryk20120
ok dzięki, tylko że ImageReady, jak nim potnę stronkę to tylko zapisuje w *.png może jakiś konwerter pomoże questionmark.gif
MajareQ
Byle jaka przeglądarka plików graficznych. Np. Irfan View.
peter13135
no to ręcznie pozamieniaj te obrazki
patryk20120
peter, obawiam się, ze ręczna zmiana nic nie da tongue.gif
MajareQ, spróbuję tym winksmiley.jpg
MajareQ
Mimo wszystko polecam naukę CSS i tworzenie stron za pomocą divów.
peter13135
jak to nie??
odpalasz choćby fotosklep'a ;]
odpalasz jakiś plik, potem zapisz jako jpg i ustawiasz jakoś na 60% (np)
dk1342
no to też zależy od hosta strony jak masz na darmowym hostingu to wiadomo ze będzie się dłużej wczytywać

ja mam np. uploaduj.eu całą z grafy i mi szybko chodzi próbowałem też w szkole a tam jest słabe łącze i też dosyć szybko się ładuje a dlatego ze jest na płatnym dobrym hoście tongue.gif

a z tego co wiem to od niego strona stoi na http://freehostia.com/ więc jak sama nazwa wskazuje free (wiem bo mam jego gg)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.