Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Player a'la youtube
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robos85
Gdzie znaleźć player podobny do youtube. będzie można wrzucać pliki na serwer i później je odtwarzać?
Czytałem coś o ffmpg ale nie wiem czy to to. Wszystko ma się dziać po stronie serwera na linuksie - ew. na wirtualnym
drPayton
Szukaj w googlach pod hasłem "flv player" [na stronę, nie na desktop]. Jest ich sporo, różnią się funkcjonalnością oraz licencją winksmiley.jpg
Np: JW FLV Player
robos85
a jak do tego podejść?
Plik wrzucać normalnie i podczas odczytu już na stronie encodować np do flv poprzez ffmpeg-php (użyć playera dla flv), czy może rozpoznawać jaki jest format i ładować odpowiednie playery?, czy może jeszcze inaczej.

Dodam, że ma to być najprostsze odtwarzanie - 0 bajerów
drPayton
Tylko format flv może być w ten sposób odtwarzany. Inne wymagają dodatkowych wtyczek, pluginów etc. No, ten niby tez (flash player) ale akurat "każdy" go ma winksmiley.jpg

A jak podejść to już zależy od sytuacji. Czy tylko Ty wrzucasz tam pliki, czy userzy też. Jeśli userzy to konwersja musi gdzieś być i chyba najlepiej podczas uploadu. Jeśli tylko Ty, to możesz konwertować na swoim komputerku i wrzucać już plik flv.

Tak czy siak, imho tylko flv i przekonwertowany na flv (jeśli ktoś wrzuca inny) w locie podczas uploadu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.