Zamiast obrazka jpg wyswietlają się takie znaki: „˙Ř˙ŕ”
Takie same znaki pojawiają się kiedy próbuję wyswietlic obrazek jeszcze przed pomniejszeniem go a także w przypadku gdy powinien zostać wygenerowany obrazek zastąpczy „błąd odczytu” wyswietla się: ˙Ř˙ŕ.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale wygląda to tak jakbym nie mógł wykonać żadnych operacji na pliku graficznym... nawet nie mogę go wyswietlić przy pomocy funkcji imagejpeg(). Mogę go tylko wgrać na serwer... Co jest powodem tego? Czy ktos może mi pomóc?
<?php $nazwa_pliku = "./galeria/ludzie/14102008214110.jpg"; $szerokosc = 88; // Content type $duzy = ImageCreateFromJPEG ("$nazwa_pliku"); //generowanie obrazka zastepczego if (!$duzy) { $duzy = ImageCreate (150, 30); $bgc = ImageColorAllocate ($duzy, 255, 255, 255); $tc = ImageColorAllocate ($duzy, 0, 0, 0); ImageFilledRectangle ($duzy, 0, 0, 150, 30, $bgc); ImageString ($duzy, 1, 5, 5, "Błąd odczytu", $tc); } $duzyX=ImageSX($duzy); $duzyY=ImageSY($duzy); //tworzymy miniaturkę $maly=ImageCreate($szerokosc,($szerokosc/$duzyX)*$duzyY); $malyX=ImageSX($maly); $malyY=ImageSY($maly); ImageCopyResized( $maly,$duzy, //przeznaczenie, źródło 0,0, //gdzie ma trafić w przeznaczeniu 0,0, //skąd ma pochodzić ze źródła $malyX,$malyY, //rozmiary, jakie ma zająć w przeznaczeniu $duzyX,$duzyY //rozmiary, jakie bierzemy ze źródła ); ImageDestroy($duzy); imagejpeg($maly); ?>