Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: YouTube API i małe rozważania
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
parzol
Witam.

Tak się zastanawiam. Za pomocą tego świetnego API mogę integrować pewne uslugi tego serwisu z własnymi aplikacjami webowymi. Chciałbym hostować tam filmy dla mojego serwisu WWW. W związku z tym mam pewne pytania:

1. Czy są jakiekolwiek limity?
2. Czy mam możliwość zmiany wyglądu playera?
3. Czy jest możliwość uploadowania filmów tak aby były one potem dostępne z mojej strony ale ukryte przed userami portalu youtube.com?
4. Czy wszystko jest darmowe, czy też może pewne sprawy związane są z jakimiś opłatami?
5. Czy byłoby to na większą skale zgodne z regulaminami, przepisami tego serwisu?

Mam nadzieję że chociaż na część wątpliwości ktoś mi szczerze odpowie za co z góry dziękuję smile.gif

Pozdrawiam guitar.gif
tiraeth
http://code.google.com/apis/youtube/2.0/de...e_protocol.html - Pewnie ten dokument Ci na większość pytań odpowie
parzol
http://code.google.com/apis/youtube/terms.html

Czy dobrze zrozumiałem punkt 4 i mogę prowadzić serwis który dodatkowo posiada filmiki hostowane przez youtube i na tym zarabiać? Chciałbym mieć pewność a nie jestem do końca przekonany czy wszystko dobrze zrozumiałem smile.gif

Jako przykład powiedzmy serwis www.spryciarze.pl - tam filmiki są hostowane na youtube. A kase na reklamach zarabiają. Jest to legalne?

Pozdro. party.gif
phpion
Hej,

w dokumentacji YouTube API dostępna jest opcja private dla uploadowanych filmów. Nie jestem do końca pewien do czego ona służy. Czy przypadkiem nie daje ona możliwości zablokowania filmu z zewnątrz? Co umożliwiałoby hosting filmów w swoim serwisie z zablokowaniem ogladania go przez uzytkowników serwisu youtube. Wydaje mi się to mało realne, ale kto wie... Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić?

Dzięki z góry za info,
pion
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.