Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Wypisanie graczy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kapi1008
Witam. Mam grę typu via www i pod adresem np. www.gra.pl/uni1 i chcę wypisać graczy online pod adresem www.gra.pl. Jak mogę to zrobić??

Może być tak??

<?php

mysql_connect('localhost', 'xxxxxxxx', 'xxxxxxxxx') //Podajemy nasze dane do bazy

or die('Nie można się połączyć'.mysql_error()); //Jeśli połączenie się powiedzie wyświetlamy błąd

$query = doquery("SELECT COUNT(DISTINCT(id)) FROM {{table}} WHERE onlinetime>" . (time()-900), 'users', true);
$parse['online_users'] = $query[0];

mysql_close(); //Zamykamy połączenie

?>
Cysiaczek
Wyjaśnij mi, bo może ja czegoś nie dostrzegam - jakimi powodami kierowałeś się umieszczając ten topik na subforum Programowanie obiektowe?
Jak poznam te powody, to może dokonam jakichś zmian w nazewnictwie działów i tym samym przyczynisz się do rozwoju tej społeczności
kapi1008
Jestem tu nowy i jak napisałem w złym dziale to przepraszam.
Cysiaczek
Ja rozumiem, że jesteś nowy, ale powiedz mi, co Tobą kierowało? Pytam poważnie, bo dla mnie jest to niezrozumiałe, a może to być cenna informacja smile.gif

Przenoszę na Przedszkole
kapi1008
Widocznie się pomyliłem. To nie było zamierzone.
Cysiaczek
Skoro zapytanie działa, to znaczy, że tak może być. Nie wiem tylko, czy distinct jest tutaj potrzebne, bo ID i tak powinno być unikalne, więc zapytanie policzy rekord zawsze tylko raz.

Pozdrawiam.
kapi1008
Skoro to powinno zadziałać to jak mogę to wyświetli?? Chodzi mi o tych graczy online. Ogólnie strona www jest w html.

//Aha i jak to umieścić tak aby to działało poprawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.