Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Zle wyświetlanie sie strony w IE 6 , dobre w IE 7
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aleo
Witam
Mam problem w ie 6 strona wyswietla mi sie zle ( rozjezdza )się natomiast w IE 7 wszystko jest git .
Wiem ze ten temat wydaje się bezsensu .
Ale mam dużo wyświetleń z IE 6 co mogę w takim wypadku zrobić ?
l0ud
Cytat
co mogę w takim wypadku zrobić ?

Dodać fixy pozwalające na poprawne wyświetlanie się pod IE6, albo umieścić jakiś pasek o niekompatybilności strony z tym wynalazkiem.

Wybacz, ale konkretniej nie da się odpowiedzieć winksmiley.jpg Najlepiej by było, jakbyś po prostu dał link do strony.
aleo
nie chciałbym ujawniać strony ..
podrzucam dwa obrazki jak to wyglada .
Chodzi o to ze prawy box z reklama zjeżdza w doł .Wyszukiwarka też zjeżdza .
tak jak jest na IE 6
http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/1.jpg
Tak jak powinno być
http://sabayonlinux.pl/upload/tmp/2.jpg

Cytat
Dodać fixy pozwalające na poprawne wyświetlanie się pod IE6

Mógłbyś opisać to metodę bardziej ?
memory
Kod
<!--[if  IE 6]>  <![endif]--> ,ewentulanie  !important

padding-right chyba jest zaduzy w srodkowym div
drzalek
Miałem ten sam problem i wszystkiemu winne były paddingi dotyczące tych lewych boxów (divów) na stronie jak kolega wyżej mówi, w arkuszu zrobiłem coś takiego np:

1. .boxleft {width: 200px; margin-right: 20px; padding: 5px 10px 5px 10px !important; padding: 5px 0px 5px 0px;}

te drugie paddingi są dla IE6, wówczas zaczęło wszystko działać jak należy, oczywiście danej powyżej przykładowe.
bregovic
Jeśli strasznie chcesz upodobać się użytkownikom IE6 (IMO nie warte zachodu) wypróbuj skrypt IE7 - mnie pomógł parę razy.
aleo
ok.
Koledzy a co wpisać w css aby wyskakiwał komunikat , że użytkownik używa starą wersję przeglądarki .
bregovic
Jeśli chcesz użyć tylko CSS, będziesz musiał użyć jakiegoś hacka, czego nie polecam. Lepszym rozwiązaniem jest użycie w twoim html'u poniższego kodu:
  1. <!--[if IE 6]><style type="text/css">#twojaWiadomosc {display: block;}</style><![endif]-->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.