Witam.
Przerabiam swoją stronę. Do tej pory wszędzie gdzie mi były potrzebne dane z tabeli pobierałem je osobno. W tej chwili tworzę funkcję, która pobiera mi wszystkie dane z bazy, zapisuje w tablicy o określonych indeksach. W ten sposób mam jednolitą strukturę danych, do których w każdym miejscu będę mógł się odwołać przy pomocy tego samego indeksu w tablic. To wszystko jest oczywiste. Moje pytanie zmierza jednak do czegoś innego. Dane w tablicy w dużej części są danymi liczbowymi (INT). W zależności od wartości liczbowej przypisywana jest im odpowiednia wartość tekstowa. Czy w związku z tym lepiej byłoby aby funkcja zwracała w tablicy dane liczbowe, czy też dobrze jest w niej umieścić dane gotowe do wyświetlenia, przetworzone przez odpowiednią, osobą funkcję, która jest wywoływana w tej chwil przez wyświetleniem danych. Z jednej strony nie będę musiał martwić się czy przed wyświetleniem danych nie zapomnę ich odpowiednio obrobić i mogę wyświetlić je prosto np. $dane['kategoria']. Z drugiej jednak trochę rozrośnie się przez to zwracana tablica. Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi uwagami?