Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Zmiana zawartości pliku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk20120
Witam, mam straszny problem, otóż mam kod na zmianę pliku, czyli zawartości strony, lecz zmiana zawartości plików nie działa na wszystkich serverach oto kod na textarea do zmiany:
  1. <?php
  2. $plik = 'txt/glowny.txt';
  3. if (!$plik) { echo "Nie da się otworzyc pliku."; }
  4. echo "Ustaw Treść Strony Glównej...";
  5. print '<form method="POST" action="indexpa.php?m=glowna"><textarea id="text" type="glowna" name="glowna" style="width: 400px; height: 200px">';
  6. readfile($plik);
  7. print '</textarea><input type="submit" value="Wyślij"><input type="button" value="Pogrubiony" onclick="q()" /></form>';
  8. ?>

a to kod na zmianę już pliku:
  1. <?php
  2. if ($_GET['m'] == 'glowna')
  3.  {
  4.  $plik = "txt/glowny.txt";
  5. if(file_exists($plik)) {
  6. $otworz=fopen($plik, "w+");
  7. fputs ($otworz, "$glowna");
  8. fclose($otworz);
  9. echo "Zmieniono";
  10. }
  11. }
  12. ?>

Powtórzę moje pytanie tongue.gif Czemu to działa tylko na paru serverach, a nie działa na większości( nie działa w tym sensie, gdy zapisuję coś w textarea i klikam na wyślij, to wyskakuje, ze "Zmieniono", lecz plik jest puty...)
bim2
if($otworz=fopen...

Safe_mode, chmod? Nie wyskakuje żaden błąd?
l0ud
  1. <?php
  2. )fputs ($otworz, "$glowna");
  3. ?>

zamień na

1. <?php
  2. )fputs ($otworz, $_POST['glowna']);
  3. ?>
patryk20120
l0ud, kurcze wielkie dzięki, ale czemu to działało na innych serverach tongue.gif questionmark.gif
michalg
Cytat(patryk20120 @ 6.11.2008, 20:56:49 ) *
l0ud, kurcze wielkie dzięki, ale czemu to działało na innych serverach tongue.gif questionmark.gif

Pewnie miały ustawione register_globals na on.
marcio
register_globals smile.gif
patryk20120
Mam pytanie tongue.gif a czy mogę to edytować jakoś takimi skryptami jak FCKEditor, TinyMCE, Spaw itp questionmark.gif Chodzi mi o to, żebym sobie tekst napisał w jednym z tych skryptów i żeby zapisał on się do pliku.
erix
Pewnie, że możesz. winksmiley.jpg

Przecież przesyłają one wyprodukowany kod tak, jakbyś go wpisywał w <textarea />.
patryk20120
Tylko, w tym problem, że nie wiem jak taki edytor tam wstawić ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.