Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie odnośnie cookies.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
blackroger
Witam! Nie wiem czy dam radę wyjaśnić o co mi chodzi... A mianowicie mam taki problem. Muszę stworzyć klienta (powiedzmy w PHP), który ma za zadanie wyświetlać, parsować konkretną stronę i podawać tylko przefiltrowane wyniki. Strona wyświetla tysiące wyników i wszystko byłoby proste, gdyby nie to, że zapytanie pobiera wartości z cookies przechowywanych w katalogu przeglądarki. Zauważyłem, że można ten konkretny plik (cookies.sqlite w firefoxie) skopiować i potem z niego korzystać. Plik ten zawiera np. lokalizację geograficzną obszaru z którego chcę mieć informacje. Ten plik plus właściwy link w przeglądarce daje pożądany rezultat. Oglądałem nagłówki żądań i odpowiedzi, jakkolwiek ciężko się w tym połapać, niewiedząc czego tak naprawdę szukać. Podsumowując... chce stworzyć klienta PHP który mógłby, korzystając z pliku cookies (który zawiera personalizacje danej strony) oraz standardowego linku czyli np. www.costam.com/szukam?ga_type=cos&ga_search=home&q=home przeparsować te konkretne wyniki. Generalnie chodzi mi o sposób "oszukania" tego typu skryptu, tak, żeby np. ktoś nigdy nie odwiedzający tej strony mógł wejść na ten panelik, który będzie ładował poprzez skrypt ten potrzebny plik cookies i będzie mógł zobaczyć te przefiltrowane informacje, które chce. Czyli problem sprowadza się do jednego w sumie. Czy jest jakaś w miarę prosta możliwość aby podstawić plik cookies z innej lokalizacji niż chce tego przeglądarka. Z góry dziękuję za odpowiedź, chociaż nie wiem czy ją dostanę.
nevt
crossposting. zamykam temat. pierwotny wątek pozostawiam otwarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.