mam taki problem i myśle nad nim juz kilka godzin. Otóż
W bazie danych mam kilkaset e-maili i wyswietla sie wszystko :
<?php // tutaj powinien znaleźć się kod który wyświetli dane np. na ekranie $email = $row["email"]; ?>
co zrobic by wybrac z posród powiedzmy 100 maili te które nas interesuja - aby uzytkownik wybrał te ktore chce.
pozniej wysłał do nich wiadomosc.
mam takie cos aktualnie:
<? { //WYSYŁANIE DO WYBRANYCH if($go==wyslijwybrany) { ?> <BR><BR> <TABLE border=0 cellPadding=0 cellSpacing=0> <TBODY><form action=admin.php3<?echo("?adminpass=$adminpass&adminlogin=$adminlogin&go=wybierzemail");?> method=post> <TR><TD class=text width=200><B>adres e-mail</B><BR></TD><TD class=text width=10><B>zaznacz</B><BR></TD></TR> <? $limit=500; // ilość wierszy która ma zostać pobrana // połączenie z bazą danych // testowanie połączenia z baza danych if (!$connection) { exit; } // testowanie wyboru bazy danych if (!$db) { exit; } // jeżeli skrypt został już wywołany to zmienna $offset=1 inaczej $offset=0 $offset=0; } // pobranie zbioru wyników z bazy danych // teraz można wyświetlić zbiór wyników jakie posiad baza danych // tutaj powinien znaleźć się kod który wyświetli dane np. na ekranie $email = $row["email"]; ?> <? } ?> <TR><BR><TD class=text colspan=3 align=right><input type=submit value="Wyślij do zaznaczonych"></TD></TR> </form> </TBODY> </table> <TABLE border=0 cellPadding=0 cellSpacing=0> <TBODY> <TR><TD align=center> <? // następnie musimy zrobić linki do pozostałych wyników ktore maj abyc wyswietlone if ($offset!=0) { // ominięcie POPRZEDNI jeżeli offset=0 $prevoffset=$offset-$limit; print "<a class=bialy href=\"$PHP_SELF?offset=$prevoffset&&adminpass=$adminpass&adminlogin=$adminlogin&&go=wyslijwybrany\">«« wstecz</a> \n"; } // obliczenie liczby stron które potrzebują linki // zmienna $pages zawiera teraz całkowitą liczbę potrzebnych stron if ($numrows%$limit) { // jeżeli występuje reszta z dzielenia to dodajemy jeszcze jedną stronę $pages++; } for ($i=1;$i<=$pages;$i++) { // wyswietlenie 1 2 3 4 ... $newoffset=$limit*($i-1); print "<a class=bialy href=\"$PHP_SELF?offset=$newoffset&&adminpass=$adminpass&adminlogin=$adminlogin&&go=wyslijwybrany\">strona $i</a> \n"; } // sprawdzenie czy bieżąca strona nie jest ostatnią if (!((($offset/$limit)+1)==$pages) && $pages!=1) { // niejest ostatnią stroną więc wyświetl NASTĘPNY $newoffset=$offset+$limit; print "<a class=bialy href=\"$PHP_SELF?offset=$newoffset&&adminpass=$adminpass&adminlogin=$adminlogin&&go=wyslijwybrany\">więcej »»</a><p>\n"; } } ?> <BR><BR> <TABLE border=0 cellPadding=0 cellSpacing=0> <TBODY> </TBODY> </table> <? } ?>
Wybieram interesujace mnie maile i dalej co robic? by te wybrane maile były uzywane dalej

jak je zapamietac?
Prosze was o Pomoc... dzieki!