Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Duży serwis, jaki hosting wybrać?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
lysyluszowice
Witam jestem właścicielem dużego serwisu i szukam niezawodnego szybkiego hostingu. W bazie mam 1,5mln rekordów.
Skrypt dziennie tworzy około 16mln zapytań z bazą danych i z tego powodu została zarwana zemną umowa w firmie dreamhost gdzie miałem wcześniej hosting, ponieważ zapychałem im bazę i inni klienci się skarżyli.
Miałem również hosting w nazwa.pl - lecz tam limit był 200 000 na godzinę i samoczynnie musiałem zrezygnować.

Proszę o informacje gdzie znajdę niezawodnego dostawcę hostingu który będzie w stanie sprostać moim wymogą, a jednocześnie będzie miał bardzo szybkie serwery...
devnul
krótko: dedyk
lysyluszowice
Teraz pytanie jaki? w jakiej serwerowni są najlepsze serwery dedykowane?
devnul
zazwyczaj w tej najdroższej, kurde człowieku - nie rób sobie żartów - przejrzyj oferty o wybierz coś co będzie Ci pasowało. Na rynku są setki ofert i nie ma najlepszej - wszystko zależy od Twoich indywidualnych potrzeb.
suchy1
Cytat(devnul @ 21.11.2008, 10:01:38 ) *
zazwyczaj w tej najdroższej, kurde człowieku - nie rób sobie żartów - przejrzyj oferty o wybierz coś co będzie Ci pasowało. Na rynku są setki ofert i nie ma najlepszej - wszystko zależy od Twoich indywidualnych potrzeb.

no dokładnie, jeżeli ktos ma tak duzy serwis to chyba powinien miec podstawowa wiedze. Ja bym nie abwil sie na naszym podworku tylko poszedl dalej, niemcy, anglia ? I tak pewnie bedziesz mial 14 dni na testy.
devnul
Cytat
niemcy, anglia
nie no bez przesady - jeśli serwis jest polski to jednak polska serwerownia zdecydowanie (beyond.pl - najnowocześniejsza w polsce - nie wiem czy ktoś w niej sprzedaje dedyki, ale można sobie kolokację wykupić)
chudykrzys
beyond.pl zajmuje się głównie utrzymaniem serwerów dedykowanych. Ceny może nie są najniższe jednak oferta jest bardzo uniwersalna i zawsze można się z nimi jakoś dogadać.
erix
Cytat
nie no bez przesady - jeśli serwis jest polski to jednak polska serwerownia zdecydowanie

Sprzeczałbym się... W Niemczech nie dość, że zazwyczaj taniej, to więcej sieci szkieletowych. W Polsce, niestety, ale zazwyczaj zdzierają. tongue.gif
bim2
Pracuję na wykupiony dedyku w livenet.pl Najdroższa oferta, ale nie skarżę się. smile.gif Jedynie ich wspóldzielone hostingi są słabe.
debian
Ja polecam www.hetzner.de stabilny dobry i dość tani.
Np, za 60 euro miesięcznie masz taką maszynę: Klik AMD Athlon 64 X2 5600+ Dual Core, 4GB RAM DDR2, 2 x 400GB SATAII RAID, transfer nieograniczony, wpięcie do sieci 1GBit onboard.

Lub za 80 ojro miesięcznie: Klik
AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual Core, 6GB RAM DDR2, 2 x 750GB SATAII RAID, traffic unlimited, jak i też łącze 1 GBit.

Generalnie co polecam? hosteurope, hetzner... Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.