Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Zatrzymanie setInterval
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arzach
Zrobiłem taki kod

Kod
var intervalHandler=setInterval(stoper,1000);

<span
style="cursor: pointer; text-decoration: underline"
onmouseover="clearInterval(intervalHandler)">
Stop
</span>

i po najechaniu zatrzymuje mi się odliczanie i chciał bym dodać do tego że jak zjadę z linka to wznowi mi się odliczanie i zrobiłem tak
Kod
<span
onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)">
Stop
</span>

i nie działa.
Wie ktoś czemu ?
erix
Kod
onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)"

Masz w tej chwili dwa razy zerowanie stopera. winksmiley.jpg A raz ma być zerowanie, drugim razem - ustawienie licznika, jak to zrobiłeś wcześniej.
arzach
Jakie zerowanie ?

To jest cały kod
Kod
<script type="text/javascript">
var ile=12;

function stoper()
{
godzin=Math.floor(ile/3600);
minut =Math.floor(ile/60)%60;
sekund =ile%60;
document.getElementById('div1').innerHTML = 'Pozostalo: '+minut+' minut '+sekund+' sekund';
ile--;

if(ile<0){
clearInterval(intervalHandler);
alert("Czas na rozwiązanie quizu minoł!");
setTimeout("document.formularz.submit()", 3000)
}

}
var intervalHandler=setInterval(stoper,1000);

</script>

<span
onmouseover="clearInterval(intervalHandler)">
Stop
</span>

I jak najade na link to sie zatrzymuje stoper ale już nastałe a chce dodać że jak zjade z linka to wznowiło sie odliczanie
erix
Miałeś dwa zdarzenia z operacją zatrzymania, o to mi chodziło.
Teraz masz coś innego.
arzach
To jak mam dodać onmouseout by po zjechaniu z linka dalej odliczało zrobilem tak i nie dziala
Kod
<a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)">opis</a>
erix
clearInterval ZAWSZE zatrzymuje. Robisz to w obu zdarzeniach. Zacytowałeś przecież linijkę w pierwszym poście, za pomocą której włączasz stoper. Czytaj ze zrozumieniem.
arzach
No robie tak i nie działa
Kod
<a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="intervalHandler()">opis</a>
erix
Cytat
Zacytowałeś przecież linijkę w pierwszym poście, za pomocą której włączasz stoper. Czytaj ze zrozumieniem.

Nie wiesz, co za skrypt napisałeś? Włącz myślenie, a nie na ślepo przepisujesz, a może trafię.
arzach
Ok dziala
Kod
<a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="intervalHandler=setInterval('stoper()', 1000)">opis</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.