Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Od czego zaczac?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zimekk
mam pytanie ktore pewnie zastanowialo wszystkich poczatkujacych programistow... ucze sie php i mysql znam juz podstawy tj. operatory, tabele, operacej na ciagach, klasy itp oraz tworzenie, edycja, zapytania do bazy danych... troche bawe sie w tworzenie jakis prostych skryptow... ale nie wiem czym sie zajac zeby sie dalej rozwijac np. na co przylozyc wiekszy nacisk, a co pojac bardziej ogolnie...
moze mi ktos cos doradzic?? moze ma ktos jakies ciekawe cwiczenie questionmark.gif
q3d
Pisać, pisać i jeszcze raz pisać. Zacząć tworzyć jakieś własne projekty w których wykorzystasz swoje umiejętności. Własny prosty system blogowy z komentarzami, sondą itp. Ważne żebyś projekt doprowadził do końca nawet jeżeli w połowie zrozumiesz, że mozna zrobic to lepiej (wydajniej, bardziej przejrzyście, itp). Siłą rzeczy poznasz mechanizmy takie jak sessje, własne funkcje, systemy szablonów itp. Zanim to opanujesz nastąpi "mala rewolucja" i będzie co się uczyć od nowa winksmiley.jpg. Takie jest moje zdanie.
mike
Zacznij od wyszukiwarki.
Podobny wątek był na Hydeparku już kilka razy.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.