Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MSSQL 2005
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
tkd
Witam,
mam problem z instalacją mssql 2005. Mianowicie przy sprawdzaniu konfiguracji systemu pojawia się Warring przy pozycji Minimum Hardware Requirement, oto treść komunikatu:
Cytat
The current system does not meet the recommended hardware requirements for this SQL Server release. For detailed hardware and software requirements, see the readme file or SQL Server Books Online.

Nie mogę znaleść pliku readme, ale z tego co rozumiem komputer nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych.... i nie rozumiem dlaczego. Mam procesor 1.91 GHz oraz 768 MB RAM. System Windows XP z SP 3 i .net framework 3.5.

Jeśłi ktoś wie dlaczego nie mogę zaistalować mssql, byłbym wdzięczny za informacje.

Aha, jeśli ignoruje Warring i instaluję dalej oprogramowanie, na dysku instalują się tylko narzędzia sql...
erix
Hmm, niby wymagania się zgadzają: http://www.microsoft.com/sqlserver/2005/en...quirements.aspx

Ale przy których wymaganiach masz wykrzykniki? Spróbuj doinstalować .net framework v.2 i sprawdź, czy się dzieje to samo.
tkd
Wykrzyknik jest tylko przy Minimum Hardware Requirement.

Mam zainstalowane:

.net framework 2.0 service pack 1

.net framework 3.0 service pack 1

.net framework 3.5
erix
A w logu instalatora jest coś więcej?
tkd
Tylko ww komunikat (patrz post 1)

Oki, udało mi się zainstalować MSSQL , odinstalowałem service packi i wszystkie .net frameworki. Zaistalowałem od nowa tylko SP 2 i się udało:). .net framework 2.0 został automatycznie zaistalowany przed instalacja MSSQL. Nie wiem na jakiej zasadzie to zadziałało...., ale najważniejsze że jest:).

Pozdrawiam i dzięki wszystkim, którzy próbowali pomóc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.