Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Problem z formularzem.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukaszsss
Mam formularz htmlu ale to szczeguł. Aby informacje z formularza zostały przesłane dostałem taki kod:

Kod
<BR><?php4<BR>if (!nick || !mail || !Hasło || !temat || !tresc)<BR>{echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."; <BR>exit; <BR>} $wiadomosc = <BR>"Imie: ".$_POST['nick']." <BR>"Hasło: ".$_POST['password']."<BR>e- mail: ".$_POST['mail']." <BR>Tresc: ".$_POST['tresc']." "; <BR>$tematyka = "F1 NAJSZYBCZE WYNIKI".$temat;<BR>mail ("<A href="mailto:lukaszskotarekk@interia.pl">lukaszskotarekk@interia.pl</A>", $tematyka, $wiadomosc ); <BR>echo "Dziekujemy za wysłanie do nas wiadomości,"; <BR>echo "<ul>o treści: <ul />";<BR>echo "Twoje imię: <strong>".$nick."</strong><ul />";<BR>echo "Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />";<BR>echo "Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />";<BR>echo "Treść: <strong>".$tresc."</strong><ul />";<BR>?>

(sam dorobiłem tylko hasło) kiedy dodaje na strone wyskakuje mi strona pusta i na mailu nie dostaje żadnych wiadomości. PROSZE O POMOC
erix
Kod
<?php4

Co to jest? tongue.gif

Poza tym:
Kod
if (!nick || !mail || !Hasło || !temat || !tresc)

To nie są zmienne. Po drugie: wątpliwe, że masz register_globals. Poszukaj na forum, było nieraz.
lukaszsss
a to
Kod
"<?php4"
to było na próbe i niezadziałało potem zpomniałem wywalić :-)
pyro
wlacz raportowanie bledow...
webdice
Po pierwsze tytuł ma opisywać problem oraz tag, po drugie dodaj odpowiednie bbcode. W innym wypadku wątek zamknę.
macbb
Spróbuj czegoś takiego powinno działać mi to działa na 3 różnych hostingach:

CODE

<?php
if($_POST[nick]=="" || $_POST[email]=="" || $_POST[haslo]=="" ||$_POST[temat]=="" ||$_POST[tresc]){

echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk.";
}else{

//dzięki temu będziesz mogl uzywac html w tresci wiadomosci i będą się wyswietlac polskie znaki
$naglowki .= "From: $_POST[email] <$_POST[email]>\r\n";
$naglowki .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$naglowki .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n";

$to = "twój_mail@mail.pl";

$temat = "F1 NAJSZYBCZE WYNIKI".$temat;

$wiadomosc = "Imie: $_POST[nick]<br>

Hasło: $_POST[haslo]<br>

E-mail: $_POST[email]<br>

Tresc: $_POST[tresc]";

if(@mail($to, $temat, $wiadomosc, $naglowki)){
echo("

Dziękujemy za wysłanie wiadomości o treści:<br>
Imie: $_POST[nick]<br>

Hasło: $_POST[haslo]<br>

E-mail: $_POST[email]<br>

Tresc: $_POST[tresc]");
}else{
echo("Nie powiodło się wysłanie wiadomości.");
}
}

?>
lukaszsss
Zadziałało ale pojawił się jeszcze 1 problem jak wpisuje dane do formularza klikam na wyślij pisze mi nie uzupełniłeś wszystkich danych z formularza.

Oto kod html z formularza:

Kod
form method="post" action="typer.php4" name="kontakt"><div><li><label for="nick">Imię: </label><ul><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" ></div><div><li><label for="temat">Temat: </label><ul><input type="text" name="temat" class="text" id="temat" ></div><BR><div><li><label for="password">Hasło </label><ul><input type="text" class="password" id="hasło" name="Hasło" ></div><BR>        <div><li><label for="mail">Twój adres e-mail: </label><ul><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" ></div><div><li><label for="tresc">Treść: </label><ul><textarea name="tresc" id="tresc" rows="5" cols="50" ></textarea></div><a href="<A href='http://aleszybkief1.cba.pl/typer.php4">Wyślij</a'>http://aleszybkief1.cba.pl/typer.php4">Wyślij</a</A>
piotrooo89
a ja jeszcze zasugeruje Ci coś takiego:
zamiast
  1. <?php
  2. $_POST[nick]==""
  3. ?>

czemu nie sprawdzisz:
  1. <?php
  2. empty($_POST[nick])
  3. ?>

?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.