Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [TRAC] wersjonowanie, a milestones
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
LBO
W procesach wytwarzania oprogramowania jaka jest korelacja między milestones'ami a wersjami produktu?

Czy potrafiłby mi ktoś odpowiedzieć prostym przykładem?
.radex
IMO wersje produktu idą swoją drogą, a oznaczenia (alpha, prealpha, beta, milestones itd) swoją. Z tego co widzę, nie ma konkretnej zasady, więc rób co chcesz winksmiley.jpg
dr_bonzo
Wersje (Lite, Pro itp.) ida rownolegle, a milestones sa rozciagniete w czasie (Lite 1.0, Lite 1.5, etc.)
occulkot
W trybie w ktorym ja pracuje musisz miec zamkniete konkretne milestony do wydania "wersji". np.
Planujemy wydac wersje 1.0, aby to zrobic musimy zamknac wszystkie tickety zwiazane z:
  • M1: interfejs uzytkownika - tworzymy graficzny interfejs uzytkownika
  • M2: backend bazy danych - tworzymy niezbedne tabele, formularze i panele administracyjne
  • M3: frontend uzytkownika na javascript - rozwijamy wszystkie widoki tak by mozna je bylo wyswietalac javascriptem (json, ajax)
  • M4: fronted uzytkownika na html - rozwijamy wszytkie widoki tak aby przejscie od jednego do drugiego nie wymagalo javascript

Taki przyklad na szybko do jakiegos projektu - podzial milestonow juz zalezy od przyjetej konwencji - ale zawsze wiaza sie z rozwojem konkretnej funkcjonalnosci
LBO
Dziękuje za odpowiedzi.

Zadałem to pytanie także na Stack Overflow.

edit:
Pomyliłem link smile.gif
occulkot
widze ze tam czesc ma troche inne podejscie winksmiley.jpg - ale z tego co widzialem po innych tracowych projektach dominuje laczenie milestonow z ticketami dotyczacymi konkretnej funkcjonalnosci (przepisanie jakiejs biblioteki, nowa funkcjonalnosc X itd)
LBO
Mógłbyś podać linki?
occulkot
http://www.eclipse.org/webtools/developmen...e_plan_1_0.html - tutaj masz rozpiske milestone dla webtools z eclipse ( WTP 1.0 co prawda ale zawsze winksmiley.jpg )
LBO
Nie no, świetne - w pełni odpowiada na pytania jakie miałem smile.gif

Dzięki wielkie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.