bambolo
9.12.2008, 10:46:59
Witam prubuje sie zabezpieczyc przed złodziejami z sieci którzy chcą mi pobrac z zródła strony kod reklamy i rozesłac go na maila jako spam

a co za tym idze oczywiscie strace konto u reklamodawcy

wiec pytanie takie da sie jakos ukryc taki kawałek kodu jesli jest on w jv ? byłbym wdzieczny
wookieb
9.12.2008, 10:48:24
Nie ma skutecznych metod. unescape itd tez nic nie dadza.
bambolo
9.12.2008, 12:31:45
i nie ma zadnego sposobu na ukrecie

a jak to jest co na niektorych stronach kiedy zie zobaczy do zródła strony to jest pusto ?
wookieb
9.12.2008, 12:37:30
Pusto w upośledzonym IE który czasem nawet nie potrafi wyświetlić źródła strony.
HellRider
9.12.2008, 12:42:50
JavaScript jest wykonywany po stronie klienta, a nie serwera, zanim zostanie wykonany musi, tak czy inaczej, zostać wysłany do klienta.
Kod reklamy możesz chyba ukryć we flashu, który w sobie wyświetli ramkę HTML lub plik multimedialny, przy czym ukryje źródło.
bambolo
9.12.2008, 16:30:57
A jakis rotator online zna kto ? moze bym tam wlepił kod głowny a na moją scrypt rotatora i wrazie jak by co zawsze mozna wywalic to z rotatora a nigdy głownego kodu nie zobaczy
wookieb
9.12.2008, 16:33:09
No ale rotator musi pokazac kod banera do wyświetlenia...
bambolo
9.12.2008, 16:47:11
nie zawsze chyba bo jak tez bedzie kod w js ? to bedzie link js z rotatora
wookieb
9.12.2008, 16:53:35
No bedzie kod z rotatora no ale co rotator wypluje? Kod banera zeby go wyswietlic...
Ty nie rozumiesz jednej waznej rzeczy. Zeby cos zostało pokazane w przegladarce to musi byc do tego kod. A zeby ten kod on dostał to musi mu go przeslac. Obojetnie w jakiej postaci.
Albo ja jestem kompletnie glupi i nie kumam co chcesz powiedziec. Podaj kod bo przyklad "myslowy" to za mało.
bambolo
9.12.2008, 17:30:56
Moze sie myle ale jak znajde rotatora online i wlepie w nim sobie moj kod reklamy nap"
Kod
<script src="http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxx/reklama.js"></script>
a on mi w wzrocie da
Kod
<script src="http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxx/user1rotatoryonline.js"></script>
To co mi wypluje ? ten pierwszy kod ?
wookieb
9.12.2008, 17:33:57
Czyli ja jednak nie jestem głupi.
No wypluje pierwszy ale ten pierwszy wygeneruje drugi który mozna sobie zobaczy choćby w firebugu albo nawet sobie recznie wykonac...
bambolo
9.12.2008, 17:41:06
Cytat(wookieb @ 9.12.2008, 17:33:57 )

Czyli ja jednak nie jestem głupi.
No wypluje pierwszy ale ten pierwszy wygeneruje drugi który mozna sobie zobaczy choćby w firebugu albo nawet sobie recznie wykonac...
Nie łapie
wookieb
9.12.2008, 17:46:00
OMG!
Zachowujesz się jak bezmyślne dziecko.
Kod
document.write('<script>itd</script>');
To jest twoj kod pierwszy. Wrzucisz go a on wygeneruje drugi. no i kurde co za problem go sobie odczytac? ba zrobisz sobie unescapy itd itd i nic ci to nie da bo ostateczny kod banera itak mozna zobaczyc.
Czy nie wystarczy ci najzwyczajniej aksjomatyczna prawda ze KOD BANERA musi widziec przegladarka? A jak widzi przegladarka to i user.
"On tego nie łapie!..."
Żebyś załapał, zrób tak jak myślisz
http://letmegooglethatforyou.com/?q=rotato...3w%20javascriptI udowodnie Ci, że wyciągne kod reklamy.
kolego bambolo. wszyscy ci mówią, że nie da się skutecznie zablokować kodu który ostatecznie ma zinterpretować i wyświetlić przeglądarka, ale ty się zachowujesz jakbyś był pewien, że to nieprawda. skoro tak - to po co zakładasz wątek na forum, skoro nie przyjmujesz do wiadomości udzielanych ci odpowiedzi?
zamykam temat, bo i tak tu innej odpowiedzi niż "nie da się" nie dostaniesz... otworzę z powrotem, jeżeli mi to rozsądnie uzasadnisz na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.