Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Moja strona - prosba o opinie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
agnieszkab4
Bardzo proszę ocenić moją nową stronę esencja miasta

Na stronie jest szczególnie łatwo znaleźć wydarzenia ZA DARMO.

Jest możliwość założenia darmowego kalendarza.

- Spodobała Ci się jakaś impreza na stronie? Dodaj ją bezpośrednio do Twojego kalendarza.

- Wpisz osobiste plany np. fryzjer, spotkania, rocznice.

Jestem wdzięczna za wszelkie sugestie smile.gif

Czego brakuje lub nie pasuje na stronie?

Pozdrawiam z góry dziękując.

Agnieszka
piotrooo89
ajc validator krzyczy! i css też. a ogólnie mnie się wizualnie podoba.
Piniek
Proszę o poprawę tytułu na zgodny z regulaminem tego pod forum.
Tales
Wizualnie OK, pomysł - świetny winksmiley.jpg Mnie się podoba

edit: Po chwili namysłu stwierdziłem, że możnaby dać jakiś podział na województwa/miasta, żeby uczynić portal bardziej funkcjonalnym.
sowiq
Korzystałaś z jakiegoś CMS? Bo zajrzałem w kod i się szczerze uśmiechnąłem smile.gif Nie z kodu, ale z nazw klas i id'ków elementów, np:

Kod
<div class="HuvudInnehallVansterEvent">
<div class="ForstasidaNyhetHallare">
<div class="ForstasidaNyhetBildStorFullHojd">

A poza tym layout bardzo schludny i czytelny. Podoba mi się całość. Brawo!
ShadowD
Hmmm, nie podobają mi się strony bez tła ponieważ korzystam dużej rozdzielczości i mam po bokach białe paski o szerokości strony. Przy takim serwisie pomyślał bym nad zmianą linków na przyjazne najlepiej bez rozszerzeń w formacie - /mingel/20081129/49.

I prawie jak każdy zapomniałeś lub z niewiadomych przyczyn nie udostępniłeś testowego konta dzięki któremu mógł bym obejrzeć pracę od środka.

Na razie tyle....
agnieszkab4
Wielkie dzieki za wasze pomysly i uwagi!

Heh... no, nazwy w kodzie moga sie wydawac smieszne. smile.gif
(Robie strone razem z jedna osoba ktora nie zna polskiego).

Rzeczywiscie -linki trzeba poprawic.
Podzial na wojewodztwa/miasta jak najbardziej!

Ostatnie pytanie - ktora czesc na stronie wam sie najbardziej i najmniej podoba (pomijajac kod)?

Pozdrawiam
JoShiMa
Wizualnie nieźle, ale z przyzwyczajenia zajrzałam do kodu i mam pewne uwagi. Nie jest tragicznie ale:

1. Po co deklaracja dokumentu jako XHTML skoro jest napisany w czystym HTML?
2. Choć to wydaje się mało istotne to trochę mało jest informacji w tagach meta.
3. Deklaracja dokumentu jako XHTML wymaga domknięcia wszystkich znaczników tymczasem raz są one domknięte a raz nie.
4. Zauważyłam stosowanie znacznika br zamiast zamykanie fragmentów tekstu w akapicie (znacznik p)
5. Natrafiłam na baaardzo dziwne konstrukcje. Na przykład:
- używanie tagów strong i to w dodatku obejmujących tag a tak jak by nie można było do tego a zastosować stylów.
- używanie atrybutów width oraz align zamiast stylów
- zagnieżdżenie a w strong i jeszcze w span nie rozumiem w jakim celu

To tylko kilka przykładów całości nie chciało mi się studiować z powodu dość bałaganiarskiego formatowania kodu (wcięcia szlak trafił).
Tales
Cytat(agnieszkab4 @ 11.12.2008, 10:42:01 ) *
Ostatnie pytanie - ktora czesc na stronie wam sie najbardziej i najmniej podoba (pomijajac kod)?

Ja bym się zastanowił czy nie przenieść części zawartości ze środkowej kolumny do tej po prawej, a tą środkową kolumnę sobie odpuścić. Wydaje mi się, że dwie kolumny powinny swobodnie wystarczyć. Koniecznie zachowaj ten fragment o najtańszych piwach smile.gif

Pozdrawiam
agnieszkab4
Zgadzam sie, cos trzeba zrobic z kolumnami. Zlikwidowac lub zmienic wyglad.
He he hee.. okej zostawiamy piwo w spokoju winksmiley.jpg

Cytat(JoShiMa @ 11.12.2008, 11:59:27 ) *
Wizualnie nieźle, ale z przyzwyczajenia zajrzałam do kodu i mam pewne uwagi. Nie jest tragicznie ale:

1. Po co deklaracja dokumentu jako XHTML skoro jest napisany w czystym HTML?
2. Choć to wydaje się mało istotne to trochę mało jest informacji w tagach meta.
3. Deklaracja dokumentu jako XHTML wymaga domknięcia wszystkich znaczników tymczasem raz są one domknięte a raz nie.
4. Zauważyłam stosowanie znacznika br zamiast zamykanie fragmentów tekstu w akapicie (znacznik p)
5. Natrafiłam na baaardzo dziwne konstrukcje. Na przykład:
- używanie tagów strong i to w dodatku obejmujących tag a tak jak by nie można było do tego a zastosować stylów.
- używanie atrybutów width oraz align zamiast stylów
- zagnieżdżenie a w strong i jeszcze w span nie rozumiem w jakim celu

Sprawdzamy wszystko teraz. Wielkie dzieki!! smile.gif

Teraz sa dwa konkursy na stronie smile.gif
Do wygrania: Bilety na wieczór Piotr Bałtroczyk na żywo i wejsciowki na Sledzika do Piekarni.

Serdecznie zapraszam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.