Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] PHP i inna czcionka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
ensim
Czesc, zmieniałem czcionke w stylach jak i za pomocą samych znaczników <font> ale czcionka jest wciąż taka sama,a chciałbym ją zmienić np na Tahoma 10px. Jak mogę to wykonac. proszę o pomoc

Łukasz[/b]
radziel
Kod
<font face="Tahoma" size="10px">tekst</font>

ew. daj swoj css...
scanner
Przeniesione z: php
ensim
Mam cos takiego:
echo '<tr> <td width="120"><font size="1" face="Tahoma">Pseudonim: </td><td width="630">'; echo "$wpis[1]</font></td></tr>";

I faktycznie wyraz Pseudonim jest zrobiony za pomocą czcionki Tahoma tylko że wartość $wpis[1] jest domyślną czcionką taką jaka php zawrze wyrzuca. I pytanie jak to zmienić ?

Łukasz
czachor
użyj styli:
[php:1:fcd7a483ac]<? echo '<tr style="font-family: Tahoma; font-size: 1"><td width="120"><font size="1" face="Tahoma">Pseudonim: </td><td width="630">'; echo "$wpis[1]</font></td></tr>"; ?>[/php:1:fcd7a483ac]
orson
witam ...

to nie jest domyslna czcionka php ... to jest domyslna czcionka przegladarki ...

w stylach umiesc:
[xml:1:07e2cc8cfb]
body, tr, td{
font-family: tahoma;
font-size: 10px;
}
[/xml:1:07e2cc8cfb]

cya
trax
Zgadzam się w pełni z powyższym.
Rozwiązaniem są kaskadowe arkusze stylów. Jeżeli body, table, tr oraz td nadasz domyślną czcionkę tahoma o wielkości 10px problem będzie rozwiązany. Jeżeli nadal nie wiesz jak to zrobić - napisz.[/sql]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.