Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: document.body.innerHTML
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
dark_root
Jak użyję kodu:
Kod
alert(document.body.innerHTML)

wyświetli się komunikat z kodem strony. Można zrobić takie coś tylko dla innej strony? Chodzi mi o coś w stylu file_get_contents z php tyle, iż w javascript. Myślałem, iż wystarczy zmienić document na adres strony, która nas interesuje, ale nie działa. Da się zrobić takie coś?
Crozin
Cytat
Da się zrobić takie coś?
Całe szczęście z tego co wiem nie da się. Jest to spowodowane bezpieczeństwem. JS nie może operować na plikach z innej domeny.
dark_root
To zależy, kiedyś miałem kod, który odwoływał się do zmiennych z frameset. Można by było ustawić interesującą mnie stronę w frameset i odwołać się do niej o kod. Jednak działało to tylko w ff. Szukałem czegoś co działa wszędzie, ale chyba tak jak mówisz nie ma czegoś takiego.
erix
To znaczy, jeśli chodzi o np. Operę, to niedawno została usunięta własność document dla <iframe/>.
nevt
da się, tylko troszkę dookoła, używając AJAX'a
w JS wywołujesz skrypt PHP na swoim serwerze, i przekazujesz mu adres domeny która cię interesuje...
w PHP pobierasz treść tej strony, wycinasz to co jest poza tagami <body> i przekazujesz rezultat z powrotem do JS...

chyba, że musi to być w czystym JS, wtedy faktycznie raczej się nie da...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.