Cytat(Axexis @ 26.12.2008, 20:04:27 )

To pacnij spod użytkownika scrot ../Data/ScreenPhotos/test.png wleź na FTPa, sciagnij to cudo na kompa i spróbuj otworzyć. Zobaczysz po co Ci są iksy.
Pozdro
@edit:
Bo wiesz, zainspirowałeś mnie. Ale utwierdziłeś mnie tylko w przekonaniu do powyższej teorii iksów:
Działam tylko na localhoscie narazie (strona na żaden zwykły hosting WWW nie wejdzie =), tylko na serwer dedykowany), tak więc Twojego sposobu nie wypróbuję.
Cytat(wrzasq @ 26.12.2008, 20:18:37 )

sprobuj wykonac:
<?php
?>
to zapisze bledy do pliku, moze po prostu nie widzisz bledow, bo masz dostep tylko do strumienia wyjsciowego.
@edit:
to tylko po to, zeby sie dowiedziec, czemu bledow nie widac. nie zmienia to mojego stanowiska, potwierdzonego przez badania
Axexis'a, ze tego sie po prostu nie da (tak latwo) zaimplementowac. jest to raczej oczywiste, ze ze strony nie zrobisz zrzutu ekranu, bo niby czego zrzut bys zrobil (biorac pod uwage, iz dziala to po stronie servera)?
Dzięki, spróbuję.
Widać że nie jest łatwo, ale warto spróbować

Cytat(pyro @ 26.12.2008, 20:37:13 )

czytalem tylko pare pierwszych postów ale:
możesz zmienić w pliku /etc/passwd powłokę serwera na inną, na taką, która pozwala mu na robienie screenow do pliku, bo jak widac mozesz tworzyc pliki, ktore beda mialy prawa serwera, tylko cos z poleceniem wykonania scr.
A także sprawdź czy masz włączony safe_mode, wtedy mozliwe jest tylko wykonywanie programów z safe_mode_exec_dir
Zobacz czy exec()'iem można robić inne rzeczy.
Safe_mode z tego co pamiętam to wyłączyłem w całym projekcie poprzez .htaccess (chyba to było php_flag safe_mode off - nie pamiętam).
Mógłbyś jaśniej powiedzieć jak zmienić tą powłokę serwera?
Tworzenie zrzutów ekranu z poziomu PHP potrzebne mi jest do projektu aplikacji PHPFileRemote (zdalne sterowanie komputerem/serwerem), którą kiedyś dałem do oceny ale była tylko pod Windowsa, dziś śmiga również pod Linuksem i jest bardzo rozbudowana, pozwala już na bardziej zaawansowaną nawigację po plikach/folderach.
Kiedy skończę aplikację dam ponownie do oceny

Pozdrawiam, WebNuLL