W końcu udało mi się ze wszystkim, ale na nowo napisałem skrypt (i dopiero podstawiłem pager) i wszystko śmiga. Wcześniejszy kod był błędny i jeszcze mało zooptymalizowany.Cytat(nospor @ 11.01.2009, 21:03:43 )

Czym sie objawia to nie dzialanie? Dokladniej prosze

Objawia się to tym, że wyświetla 1 rekord i nie ma stron do wyboru 1, 2, 3 itd.. a rekordów jest 6 i ustawiłem na 5 ilość na stronę więc powinno wyświetlić 5 i na drugiej stronie 1, a tu wyświetla tylko 1 rekord i nie ma wyboru stron.
@edit: Zrobiłem literówkę, i teraz działa, ale ustawione jest na 5 a wyświetla 4 na stronie.
KOD:
<?php
require_once('Pager.class.php');
$que = "SELECT COUNT(*) FROM phpbb_posts WHERE forum_id = 22 ORDER BY topic_id DESC, post_id;";
$recordsCount = $rows[0];
$pager = new Pager('idPagera');
$pager->SetTotalRecords($recordsCount);
$pager->SetRecordsPerPage(5);
$pag = $pager->Render(true);
$start = $pager->GetIndexRecordStart();
$end = $pager->GetIndexRecordEnd();
$query = "SELECT * FROM phpbb_posts WHERE forum_id = 22 ORDER BY topic_id DESC, post_id LIMIT $start,".($end - $start + 1);
while...........{
}
?>
Przepraszam działa, jaki ja dzisiaj zabiegany. Same literówki!
Dzięki nospor za radę!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No to teraz mam inny problem..
Otóż mam kod:
<?php
require_once('Pager.class.php');
$que = "SELECT COUNT(*) FROM phpbb_posts WHERE forum_id = 22 ORDER BY topic_id DESC, post_id;";
$recordsCount = $r[0];
$pager = new Pager('idPagera');
$pager->SetTotalRecords($recordsCount);
$pager->SetRecordsPerPage(3);
$pag = $pager->Render(true);
$start = $pager->GetIndexRecordStart();
$end = $pager->GetIndexRecordEnd();
$query = "SELECT * FROM phpbb_posts WHERE forum_id = 22 ORDER BY topic_id DESC, post_id LIMIT $start,".($end - $start + 1);
$i=1;
function bbencode_strip() { // nie wazne do tego o co mi chodzi
}
if($row == "") {
break;
}
if ($poprzedni_temat == $row->topic_id) {
} else {
$poprzedni_temat = $row->topic_id;
$post++;
$temat = $post_tekst['post_subject'];
$text = $post_tekst['post_text'];
echo '<p class="artykul-tytul"><strong>'.$temat.'</strong></p>'; $date = $row->post_time;
$dzien = date('d', $date); $miech = date('n', $date); $dzien_tygodnia = array(0 => 'Niedziela', 1 => 'Poniedziałek', 2 => 'Wtorek', 3 => 'Środa', 4 => 'Czwartek', 5 => 'Piątek', 6 => 'Sobota'); $miesiac = array(01 => 'Styczeń', 02 => 'Luty', 03 => 'Marzec', 04 => 'Kwiecień', 05 => 'Maj', 06 => 'Czerwiec', 07 => 'Lipiec', 08 => 'Sierpień', 09 => 'Wrzesień', 10 => 'Październik', 11 => 'Listopad', 12 => 'Grudzień'); $uid= $post_tekst['bbcode_uid'];
echo '<p class="artykul-data">'.$dzien_tygodnia[$data].' '.$dzien.' '.$miesiac[$miech].' '.$rok.'</p>'; echo '<p class="artykul-tresc">'; echo bbencode_strip
($text, $uid); if ($num_rows != $i) {
}
$i++;
}
}
echo '<p class="numerowanie-podstrony">strony: '.$pag.'</p>'; ?>
Chodzi ogólnie o to, że skrypt w whilu ma takie instrukcje warunkowe, które mają za zadanie wyświetlić tylko pierwszy post z danego tematu (ogólnie skrypt pobiera tematy z działu Aktualności na forum i ma wypisać tylko pierwszy post z danego tematu) i moje pytanie brzmi jak mam też te instrukcje warunkowe wplątać do zapytania i zliczenia ilości rekordów w pagarze, bo on zlicza włącznie z odpowiedziami w danym temacie (wszystkie posty) a też ma tylko zliczyć pierwsze posty z każdej tematu (czyli ogólnie ma zliczyć tematy z działu Aktualności), chodzi o to ogólnie, żeby jakoś te instrukcje warunkowe tam wplątać.
Proszę bardzo o pomoc, próbował na kilka sposobów i mi nie wychodzi. Pozdrawiam ;-)