Cytat
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User user has already more than 'max_user_connections' active connections in /home/upominki/public_html/connect.php on line 8
Taki błąd mi wywala na stronie.
Połączenie nawiązuję tak:
<? $dbname = 'nazwabazy'; $queryNames = " SET NAMES 'latin2' "; $link = mysql_connect("localhost","user","pass") or die("<P ALIGN=center>Brak połączenia z bazą. Powiadom proszę administratora.</p>"); $db = mysql_select_db($dbname, $link) or die("<P ALIGN=center>Brak połączenia z bazą. Powiadom proszę administratora.</p>"); ?>
kończę, w ostatniej funkcji skryptu tak:
<?php ?>
Administrator hostingu pisze mi tak:
Cytat
Polaczenia sa w stanie SLEEP, prosze zatem zapoznac sie z informacjami na stronach mysql co oznacza stan SLEEP dla polaczenia. Konfiguracja serwera nie ma tu znaczenia, problemu musi Pan szukac w skryptach a nie zrzucac go na serwer. Obslugujemy dziesiatki tysiecy stron www, niektore z ilosciami wejsc przekraczajacymi kilka tysiecy na godzine, zatem mamy doswiadczenie w poprawnym konfigurowaniu uslug i ustawien. Pana problem powoduje wadliwy skrypt ktory nie dokancza przeslu danych do mysql, przez co nie wywoluje on polecenia close bo nie moze do niego dojsc. Bez wzgledu czy u nas czy na innym serwerze w innej firmie bedzie sie dzialo tak samo, bo zadna firma hostingowa nie jest jednoczesnie developerem mysql.
HELP...
Czytam manual php, dokumentację mysql ... i nie wiem co zrobić z tym sleep(). Bardzo proszę o wskazówki.