Mam rejestracje ze zdjęciem i zastanawiam się jak użytkownik doda zdjęcie.
Formularz mam jeden i nie chciałabym robić oddzielny na zdjęcie. Przepraszam jestem początkująca wiec proszę o wyrozumiałość.
<?php $tmp_name= $_FILES['image']['tmp_name']; $dst_name= 'tutaj_nazwa_zdjecia_pod_jaka_je_zapiszemy_na_serwer'; ?>
<?php $query = ("INSERT INTO cv (wyksztalcenie, zdjecie, idDane_personalne, idAdres ) VALUES ( '$wyksz', '$zdjecie', '$id1', '$id2' )"); $tmp_name= $_FILES['zdjecie']['name'][0]; $dst_name=$id3; ?>
$sql= "INSERT INTO `cv` (`wyksztalcenie`, `zdjecie`, `idDane`, `idAdres`) VALUES ('$wyksz', '$zdjecie', $id1, $id2)"; $query= mysql_query ($sql); $tmp_name= $_FILES['zdjecie']['tmp_name']; $ext= substr(strrchr($_FILES['zdjecie']['name'], "."),1); $dst_name= mysql_insert_id ($query).'.'.$ext; $lret= copy ($tmp_name,'/zdjecia/'.$dst_name);
<?php if ($lret) { uaktualnij_bazę } else { nie_udało_sie_przesłać obrazka_i_wyświetl_komunikat_albo_coś } ?>
<?php $tmp_name= $_FILES['zdjecie']['tmp_name']; ?>
<?php ?>
<?php $tmp_name= $_SESSION['zdjecie']['tmp_name']; $dst_name='zdjecia/'.$id3; ?>
<?php $tmp_name= $_FILES['zdjecie']['tmp_name']; $dst_name='zdjecia/'.$id3.'.jpg'; ?>