Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wgrywanie phpmyadmin na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Voluman
Próbuje wgrać phpmyadmina 2.11.9.4 (nowsze nie chodzą) na serwer ze stroną, ale nie wiem jak go skonfigurować tak żeby chodził i współpracował z mysql (serwer obsługuje mysql)... Jakie wartości mam wpisać w pliku config? Proszę o pomoc...

Pozdrawiam
sowiq
http://www.devside.net/guides/windows/phpmyadmin

Szukałem tego dokładnie 15 sekund.
Voluman
Niestety nie pomogła mi ta strona... ale dzięki.
Już długo szukam rozwiązania, ale nie mogę nic znaleźć.... czy może mi ktoś to wytłumaczyć, co mam zrobić, najlepiej tak krok po kroku? Będę bardzo wdzięczny.
erix
W archiwum z phpMyAdminem masz plik documentation.html, tam jest odpowiedni rozdział.
Voluman
Ok, dzięki, już sprawdzam

edit:
Już przejrzałem, ale strasznie tego dużo, a ja chory jestem i mi się śpieszy i nie mam czasu tego wszystkiego przeglądać... czy nie mógłby ktoś tak po krótce mi wytlumaczyć które wartości w pliku config.inc.php trzeba zmienić? Prosze!
stroju
jak wszystko będziesz chciał mieć gotowe to nigdy się nie nauczysz PHP
Voluman
wiem, rzadko kiedy korzystam z gotowców, nawet prawie nigdy, ale tym razem po prostu nie mam siły się wczytywać w całą konfiguracje, a potrzebuje tego phpmyadmina jak najszybciej...
nugae
W dokumentacji opisane jest to krok, po kroczku. Prościej już się nie da. Rozdział "Quick Install" wcale nie jest taki długi zamiast pytać dawno byś go już przeczytał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.