Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opinie o systemach płatności online
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ivil
Witam,

Mam takie pytanie do osób, które wdrażały systemy płatności o opisanie swoich doświadczeń we wdrożeniach. Chodzi mi o to, że chciałbym wybrać takiego dostawcę, który ma elastyczną ofertę, ale również jest wiarygodny (czyli ktoś sensowny musi za tym stać i nie może to być spółka osobowa albo działalność gospodarcza). Wiem, że tematy były opisywane na forum, ale raczej pod kątem problemów technologiczno-wdrożeniowych lub wymienienie istniejących systemów, a ja chciałbym poznać Wasze wrażenia bardziej od strony biznesowej (lub Waszych zleceniodawców).

Dobrze by było jakby był to jakiś dostawca, który dostarcza w sensownej kombinacji biznesowej (prowizje, abnonamenty) zarówno płatności kartą, przelewami, ale też SMSem.

Ze swojej strony mogę napisać, że Polcard i Ebill (pomimo, że swego czasu byli znani) to zmiany jakie robią w systemach, poziom supportu i czas reakcji pozostawiają wiele do życzenia. Bardzo dobrze współdziałało mi się z Ecard'em, ale on podobno ma problemy finansowe, więc odpada ze względu na kryterium stabilności:

http://www.webhosting.pl/eCard..na.progu.b....i.szuka.rezerw

W tej chwili po wstępnym rozpoznaniu zastanawiam się nad dotpay.pl i platnosci.pl. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi firmami (albo z innymi)?
athabus
Ja korzystam z platnosci.pl. Moje uwagi:
+ szybkość działania
+ łatwa konfigurowalność
+ malejące stawki przy większych obrotach (choć i tak uważam, że ~3% to rozbój, ale w Polsce tak jest wszędzie niestety)
+ duży pakiet usług do wyboru - karty, przelewy itp

Co mnie jednak niepokoi, to zdarzyło mi się jakieś 3 razy, że klienci zgłaszali problemy typu wyskakujące okienko z prośbą o potwierdzenie danych karty po angielsku (tu obstawiam raczej jakiś syf u klientki na komputerze) albo po dokonaniu transakcji wyskoczyła kolejna transakcja do opłacenia ale już na zupełnie inne nazwisko i z zupełnie innej strony (to już raczej błąd ich systemu) blinksmiley.gif

Co mnie bardzo zniechęciło do płatnosci.pl to to, że jedna z klientek zadzwoniła do nich z taką właśnie sprawą, a oni próbowali zrzucić wszystko na moją stronę, choć okienko wyskoczyło ewidentnie podczas połączenia szyfrowanego z ich serwisem. Wkurza mnie takie podejście bo potem to mojemu sklepowi leci opinia. Także obecnie zastanawiam się nad zmianą.

Co do rozliczeń itp, to wszystko działa dobrze i nie miałem kłopotów np. z odzyskaniem pieniędzy.
EarthCitizen
Ja używam systemu płatności DotPay.eu (dawniej AllPay.pl). Z tym systemem nie miałem nigdy problemów. Bardzo łatwo się integruje (wysyłanie formularza postem). Przyjmuje płatności wszystkimi tradycyjnymi środkami + kupony, smsy itd, więc każdy klient znajdzie coś dla siebie.

Dodatkowo można połączyć ich system ze sklepem w taki sposób, aby przesyłał powiadomienie do skryptu. Można w ten sposób odznaczać sobie w bazie zapłacone zamówienia, wysyłać dodatkowe powiadomienia dla klienta itp. świetna sprawa.

Prowizja również 3%.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.