Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona fotografa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tadek92
Witam proszę o ocenę mojej strony, którą wykonałem dla jednego fotografa z mojego miasta.
Proszę o wskazanie błędów i wad tej strony. Z tego co sprawdzałem to walidator wyrzuca kilka błędów, ale nie mogę tego już naprawić gdyż właściciel tej witryny zablokował mi dostęp do serwera
adres strony:
http://www.fotomulewicz.pl/
JoShiMa
Patrząc na zastosowaną w layoucie paletę barw powinna tam być tylko jedna kategoria imprez. Pogrzeby. Strona startowa beznadziejnie pusta. Dobór czcionek chyba przypadkowy. Po wejściu w jakąkolwiek pozycje menu znika to małe menu (O mnie, Kontakt, Polecam) i nie da się do niego wrócić. Grafika w topie jakaś taka potwornie skompresowana. Kompresja miniatur rani oczy...

Reszty ocenić się nie da bo zrobiłeś wszystko na ramkach (blechhhh)...

Jednym słowem nic mi się na tej stronie nie podoba.
tadek92
Kolorystykę i rozmieszczenie elementów zaprojektował ten fotograf. Ja tylko wykonałem stronę. A tak w ogóle czy są jakieś plusy tej witryny??
pyro
Myślałem, że mnie szlag trafi przez te muzyczke na stronie.

[off] mogles przynajmniej puścić slipknota etc. hehehe[/off]
scanner
Jedynym plusem jest to, że można ją zamknąć i więcej nie wracać.

No i ta muzyka w tle... porażka.

Jeśli projektował całość fotograf, to chyba w ciemni i to z zawiązanymi oczami.
Kildyt
O wow laugh.gif Jesteś bos aarambo.gif
Twój kolega robi na prawdę ładne zdjęcia, ale Twoja strona jest hmm... kiepska.
Co to za muzyka w tle? Dodatkowo nie można jej wyłączyć. Wybacz, ale czasy front page'a są już za nami. smile.gif

Co do kodu to trudno znaleźć jakieś plusy. Kod javascript, strona na tabelkach, brak tabulacji. Kompletna sieczka.

Jeżeli chodzi o wygląd to jest on mdły i bez wyrazu. Strona nie ma stopki.

Nie chcemy Cię zdołować. To nie jest nasz cel. Musisz trenować i jeszcze raz trenować!

Życzę powodzenia!
.radex
mi to wygląda na przerobiony layout strony zakładu pogrzebowego. Kod nie lepszy. A muzyczka w tle bardzo sympatyczna.

trenuj więcej, bo ta strona jest hmm.. kiepska.
tadek92
Dzięki za wasze opinie. Wiem, że strona jest słaba ponieważ robiłem ją już dość dawno i była to moja pierwsza strona. W tedy nie miałem pojęcia o czymś takim jak w3c. Wystawiłem ją do oceny, ponieważ myślałem, że będę miał choć trochę lepsze oceny od strony http://doradca-podatki.ovh.org/ bo moim zdaniem jest ogromna różnica pomiędzy tymi stronami na moją korzyść ;p
nie wiem co wy o tym sądzicie?
scanner
Obie strony reprezentują sobą styl połowy lat '90.
Oldschool jest dobry, jeśli podawany ze smakiem smile.gif
tadek92
Autor tamtej strony jest moim nauczycielem informatyki.
Czy może mnie czegoś nauczyć??
scanner
Zapewne może.
Może jest dobrym algorytmikiem.
Albo programistą C.
Albo sprzętowcem...

Pojęcie "informatyka" jest tak ogólne, że ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie.
tadek92
No tak masz rację.
Teraz pracuję nad nową stroną. Jak na razie wszystko jest zgodne z w3c. Tylko nie wiem czy kolorystyka się Wam spodoba ale to się okaże. jak skończę to dam do oceny na forum.
Babcia@Stefa
Nie obraź się - jest bardzo kiepska...

Co mi się nie podoba:
- Muzyka!
- Brzydkie kolory
- Zły układ strony
- Flash!

Twój fotograf zna się na swoim fachu, szczególnie w dobieraniu kolorów winksmiley.jpg

Pozdrawiam, WebNuLL
Speedy
Zacznij od nowa, a pan fotograf lepiej niech się zdjęciami zajmie, a nie projektowaniem wyglądu strony winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.