Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]FF nie działa CSS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Fuli5
Witam was.

Mam pewien problem. Jak pewne praktyki nakazują ... njalepiej mieć zewnętrzny CSS w pliku style.css no i tak też zrobiłem... jednak ...hmm

IE od 5 do 8 wszystko oki
Opera oki
FF ... nie działa .. poprostu jak by w ogóle nie ładował pliku sad.gif . Po wstawieniu tych samych styli bezpośrednio do pliku php wszystko jest oki. więc wniosek jest prosty, ff nie czyta z pliku style CSS.

Najdziwniejsze jest to, że to nie moja [pierwsza strona :| mam już zrobione dwa serwisy i wszędzie jest tak samo ... czyli standartowo między head a body

<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

i dalej mój kod ... nie mam pojęcia o co chodzi :| Czy ff wymaga jakiejś dodatkowej komenty, znacznika czy nie wiem co tam jeszcze :|

Plik CSS oczywiście jest w katalogu domeny i innych plików.
erix
Cytat
czyli standartowo między head a body

Linki do arkuszy stylów wstawia się w <head />...
Fuli5
questionmark.gif chyba źle się wyraziłem.

No ale powiem inaczej. program automatycznie wstawia link do style.css zaraz po metatagach przed końcem head (czyli link jest w head) i tak samo wszędzie piszą. aby link do styli był w sekcji head.

----------

Ehh zadziałało ... samo z siebie :| nie wiem totalnie o co chodziło. Wziołem inny css z innej strony wywaliłem stare style zostawiając tylko jeden i zadziałało. Nie wiem co jest tego przyczyną. przecież tam nic nie ma oprócz <style type="text/css"> .... </style>.

Dodam że nie jest to wina mojej przeglądarki bo kożystałem z rzutów ekranu do sprawdzania pod różnymi przeglądakami.

No nie ważne, dziwne ale działa smile.gif
EarthCitizen
A możesz podać całość do </head> ?

FF przepuszcza kod przed renderowaniem przez jakieś cudo co wszystko na nowo ustawia i zamyka tagi etc. Stąd może być problem - zawsze to była zaleta biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.