Mam formularz, lista rozwijana oraz 35 pol text. Potrzebuje aby przy odpowiednim zaznaczeniu select (przypuscmy wartosc A) skrypt ladowal do bazy dane do kolumny A (kolumna juz predzej utworzona), w tej tabeli mam 35 rekordow (tyle co pol tekstowych ) i kazdemu rekordowi z tabeli powinna zostac dopisana wartosc ktora wpisalem w polu tekstowym ktory ma name="przyklad_1" przy czym rekord z bazy tez ma nazwe przyklad_1.
Wytworzylem cos takiego(przy zapytnaniu jest ORDER BY poniewaz pola tekstowe sa na jego podstawie rowniez wyswietlane):
<?php $query = "SELECT nazwa FROM tabela ORDER BY pkt DESC;"; while( $rekord = mysql_getch_array($result) ) { $wynik_1 = "m_".$rekord[0]; $wynik = $_POST[$wynik_1]; // chyba kazdy rozumie moja idee jak to chcialem zrobicnie smiejcie sie...
$ps_1 = "pkt_".$rekord[0]; $ps = $_POST[$ps_1]; // hehe $query = "UPDATE tabela SET ".$_POST['rodzaj']."='$wynik', `pkt`='$ps' WHERE nazwa='$rekord[0]';"; } } ?>
Nie sprawdzalem bo odrazu wiedzialem ze nie bedzie chodzic

$_POST['rodzaj'] to wlasnie select (kolumna do ktorej chce wrzucic pola) - czyli do kolumny 'rodzaj' wbijamy $wynik. Jak nie za jasno napisalem prosze pisac