Może moje pytanie będzie mocno "lamerskie", ale niestety nie wiem jak...
Mam sobie formularz:
<?php <form name='inputform' method='get' action='$action'> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_crpg/> cRPG<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_dladzieci/> Dla Dzieci<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_familijne/> Familijne<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_gryakcji/> Gry Akcji<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_mmo/> MMO<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_logiczne/> Logiczne <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_przygodowe/> Przygodowe<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_sportowe/> Sportowe<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_strategiczne/> Strategiczne<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_symulatory/> Symulatory<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_wyscigi/> Wyscigi<br> <input type='checkbox' name='gat' value='1' $sel_gatunek_zrecznosciowe/> Zrecznosciowe <input type='submit' value='Filtruj' class='button'> </form> ?>
Chodzi mi o to, by wartości wysyłane były w 1 zmiennej, np, w przypadku wybrania 1 i 4 opcji zmienna gat przyjęła wartość: 10010000000.
Problem w tym, że nie wiem jak to zrobić... W tej chwili, za każdym zaznaczeniem tworzony jest nowy parametr gat=... itd.
Da się coś takiego w ogóle zrobić?
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję!