Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Po przeniesieniu stronki wyskakuje mi błąd. Czy to wina ustawień serwera?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
luktoja
Hej, mam pytanie.

Przenosiłem serwis na nowy serwer. Wyskakuje mi błąd:
"Fatal error: Call to a member function getAliases() on a non-object in [ścieżka/plik.php]"

Wydaje mi się, że chyb trzeba włączyć jakąś funkcję na serwerze? Wie ktoś o co tu chodzi?
Z góry dzięki za pomoc.
zzeus
Próbujesz wywołać metodę na czymś co nie jest obiektem.
Nie wydaje mi się aby to był błąd serwera.
luktoja
Rozumiem, ale skrypt na innym serwerze działał. Nic nie było zmieniane, więc logicznie rzecz biorąc i tutaj nie powinien wyskakiwać błąd.
1010
Z teoretycznego punktu widzenia nie możliwe...
nospor
przyczyn moze byc wiele: od register_globals począwszy na register_globals skonczywszy winksmiley.jpg

Z powodu innych ustawien serwera dany obiekt sie nie tworzy, ty tego nie sprawdzasz i booom
Idź do linii w ktorej masz blad, zobacz getAliases() i dowiesz sie jaki obiekt jest zły.
Dodatkowo wlacz wyswietlanie wszystkich bledow http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2
krzysztofkif
Nie koniecznie jeśli ci wyskakuje taki błąd to też może być wina hostingu czyli serwera ja mam bardzo duże problemu w "boo" czasem działa czasem właśnie wyskakują takie problemy więc mam pytanie na jaki serwer przeniosłeś śię smile.gif pozdrawiam

Cytat(luktoja @ 23.01.2009, 18:35:30 ) *
Hej, mam pytanie.

Przenosiłem serwis na nowy serwer. Wyskakuje mi błąd:
"Fatal error: Call to a member function getAliases() on a non-object in [ścieżka/plik.php]"

Wydaje mi się, że chyb trzeba włączyć jakąś funkcję na serwerze? Wie ktoś o co tu chodzi?
Z góry dzięki za pomoc.
nospor
Cytat
to też może być wina hostingu
No jak ktos nie patrzy czy mu sie poprawnie cos wykonalo, tylko stwierdza ze tak, to faktycznie, jest to wina hostingu.... winksmiley.jpg
krzysztofkif
Potwierdzam i nie polcam kupywania hostingu w boo po naprawde prawie codziennie są problemy z nimi ;/ pozdrawiam .

Cytat(nospor @ 24.01.2009, 14:05:26 ) *
No jak ktos nie patrzy czy mu sie poprawnie cos wykonalo, tylko stwierdza ze tak, to faktycznie, jest to wina hostingu.... winksmiley.jpg
nospor
chyba nie do konca zrozumiales molej malej ironi w poprzednim poscie winksmiley.jpg

Zmierzalem do tego, ze to nie wina hostingu, tylko skryptu, ktory pozwala sobie na takie bledy jakie tu dostalismy. Hosting moze miec inne ustawienia, ale skrypt nie powinien tak sie wywalac.
krzysztofkif
no nie wiem ja mam często problemy z błędami ze strony hostingu być może żle zrozumiłlem ale ten co ma problem pisze ze przy zmianie serwera wyskoczył sam błaąd nie zmieniajac nic w skryptach ;/

Cytat(nospor @ 24.01.2009, 14:19:41 ) *
chyba nie do konca zrozumiales molej malej ironi w poprzednim poscie winksmiley.jpg

Zmierzalem do tego, ze to nie wina hostingu, tylko skryptu, ktory pozwala sobie na takie bledy jakie tu dostalismy. Hosting moze miec inne ustawienia, ale skrypt nie powinien tak sie wywalac.
nospor
Cytat
ten co ma problem pisze ze przy zmianie serwera wyskoczył sam błaąd nie zmieniajac nic w skryptach
No wlasnie, oto mi chodzi. Ze jesli przy zmianie hostingu wyskakuje taki blad co tutaj, to skrypt jest do 4 liter (a przynajmniej ta czesc kodu jest do 4 liter) winksmiley.jpg
skrypt nie moze sie w ten sposob wywalac. jesli sie tak wywala, znaczy ze jest źle napisany
krzysztofkif
Temat: Problemy_z_komentarzami_

słuchaj może ty mi pomożesz mam problemy z komentarzami żeby się formowały automatycznie bo wiesz jak ktoś będzie wpisywać komentarz to może ktoś po prostu wpisać tak że na dole pokażę się suwak a wpisuję

overflow: auto ; owszem to jest o wiele lepsze ale w kazdym komentarzu jest suwak ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.